Transfera-ti contactele si aplicatiile IBM Notes intr-un client nou instalat

Configurare noua (How To)

Situatie

In cazul in care Lotus Notes-ul trebuie re-instalat sau upgradat, contactele utilizatorului precum si workspace-ul, cu toate shortcut-urile de pe el, pot fi transferate catre noua instalare. Iata cum:

Solutie

Pasi de urmat

Lotus notes-ul se instaleaza in 2 locuri pe PC. Intr-un loc se afla Program Files, fisierele necesare rularii clientului iar in altul se afla Data files, fisiere care se creeaza cand clientul este configurat pentru useri. Mai intai trebuie sa identificam in instalarea veche unde se afla acest Data Files. Putem face asta dand click-dreapta pe shortcut-ul de pe desktop si selectand properties.

 

Din fereastra nou deschisa, din dreptul rubricii “Target” copiem tot ce este intre semnu = si “(in cazul de fata   C:Program Files (x86)LotusNotesnotes.ini  )

1

Ne intoarcem pe desktop-ul PC-ului nostru si deschidem start menu. Odata deschis, in campul de cautare, dam paste sau apasam Ctrl+V. Vom vedea in start menu un fisier text numit notes.ini.  Apasam Enter

2

In fisierul nou deschis, la al 3lea alineat vom avea locatia unde se regasesc Fisierele user-ului in Lotus Notes (in cazul de fata, C:NOTES). Selectam tot alineatu si il copiem (click-drepata–>copy sau Ctrl+C).

3

 

Din nou ne intoarcem pe desktop si intram in start menu. Apasam din nou Paste (ctrl-v) si apasam Enter.

4

Vom fi in folderul Data. De aici trebuie sa copiem 2 fisiere, anume Desktop8.NDK (workspace) si Names. NSF (contacte).

5

 

 

Fisierele trebuie copiate in folderul Data de pe PC-ul nou, inlocuind fisierele care sunt deja acolo. Pentru a afla unde este acesta urmam pasii de mai sus. Gata

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 1 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?