Trimitere poze și video cu afișare unică pe Whatsapp

Configurare noua (How To)

Situatie

De curând, pentru mai multă confidențialitate, Whatsapp a introdus o funcție nouă ce permite utilizatorilor să trimită poze și fișiere video care pot fi văzute doar o singură dată (View once). Astfel, acestea vor dispărea odată ce utilizatorul le-a deschis, le-a văzut și a părăsit mesageria. Aceste fișiere media nu se vor salva în Poze sau în Galerie pe dispozitivul destinatarului și nici nu se pot redirecționa.

Funcția este valabilă pentru poze, fișiere video și GIF. În cazul în care butonul Vizualizare o dată nu este vizibil, e necesar să se actualizeze aplicația Whatsapp la ultima versiune.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a folosi funcția cu afișare unică, după ce am intrat în Whatsapp pe discuția cu persoana/grupul unde vrem să trimitem imaginea, apăsăm simbolul agrafă –  , selectăm poza din locația dorită (Cameră foto sau Galerie)

În ecranul ce se va deschide vom apăsa butonul ce arată ca un cronometru, cu cifra 1 înscrisă în el, aflat în partea dreaptă jos a ferestrei. Acesta își va schimba culoarea, din gri va deveni verde și se va afișa un mesaj pe mijlocul imaginii, cu textul: Poză cu afișare unică.

     

Vom apăsa butonul Send –    și poza va fi transmisă la destinatar. Acesta va primi mesajul de forma următoare:

După vizualizarea imaginii, în conversație se va afișa mențiunea Mesaj deschis (Opened):

Odată ce am închis fișierul media cu afișare unică, nu se va mai putea redeschide sau raporta către WhatsApp, iar acesta nu se va salva în galeria telefonului.

Mai trebuie reținut că:

  • după ce trimitem/primim o poză sau un clip video cu afișare unică, nu mai putem să accesăm din nou conținutul respectiv;
  • nu putem redirecționa, salva, marca sau distribui pozele sau clipurile video cu afișare unică pe care le trimitem/primim;
  • ar trebui să trimitem poze sau clipuri video cu afișare unică doar persoanelor de încredere deoarece, înainte ca un astfel de fișier media să dispară, cineva ar putea:
    • să facă o captură de ecran sau să înregistreze ecranul. Nu vom primi nicio notificare dacă se întâmplă acest lucru;
    • să-l fotografieze sau să-l înregistreze cu o cameră sau cu un alt dispozitiv.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?