Tutorial de comanda Linux pidof pentru incepatori

Configurare noua (How To)

Situatie

Linia de comandă Linux oferă o mulțime de utilitare care funcționează cu procese. Comanda pidof în Linux este un utilitar care identifică ID-ul procesului (PID) al unuia sau mai multor procese care rulează.

Uneori este necesar să cunoașteți PID-ul unui proces pentru a interacționa cu acesta folosind alte comenzi; pidof ușurează sarcina, permițându-vă să căutați un proces după numele său și să obțineți rapid înapoi PID-ul asociat. pidof este de obicei inclus cu majoritatea distribuțiilor de Linux și poate fi folosit din linia de comandă.

Solutie

Pasi de urmat

Cum se utilizează comanda pidof?

Utilizarea de bază este destul de simplă – treceți doar numele programului ca intrare la comandă. De exemplu:

pidof nano

Cum se face ca pidof să returneze doar un singur pid?

Uneori, veți vedea că comanda pidof returnează mai multe pid-uri. De exemplu, încercați să rulați comanda pidof cu daemon ssh ca intrare.

pidof sshd

Mai jos este rezultatul produs pe sistemul meu:

Și aici, în comparație, cum sunt enumerate procesele de comanda ps:

Cu toate acestea, puteți forța instrumentul să producă un singur PID la ieșire. Acest lucru se poate face folosind opțiunea de linie de comandă -s.

pidof -s sshd

Cum se limitează rezultatul pe baza directorului rădăcină?

Dacă doriți ca pidof să returneze numai procesul rulează cu același director rădăcină, utilizați opțiunea de linie de comandă -c.

pidof -c program_name

Vă rugăm să rețineți că această opțiune este ignorată pentru utilizatorii non-root, deoarece aceștia nu vor putea verifica directorul rădăcină curent al proceselor pe care nu le dețin.

Cum se utilizează pidof în cazul binarelor păstrate pe sistemele de fișiere din rețea?

În timp ce aveți de-a face cu fișiere binare situate pe sisteme de fișiere bazate pe rețea, cum ar fi NFS, puteți utiliza opțiunea de linie de comandă -n pentru a evita ca comanda pidof să utilizeze apelul funcției de sistem stat.

pidof -n program_name

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 22 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?