Update aplicatii Android doar prin Wi-Fi

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru ca aplicatiile instalate pe smartphone-ul nostru cu sistemul de operare Android sa se updateze doar pe reteaua wi-fi si nu pe cea de date mobile (ca sa ne consume din traficul lunar), putem face cateva setari in Magazinul Play (Play Store).

Solutie

Pasi de urmat

Deschidem aplicatia Magazin Play (Play Store), selectam din coltul stanga sus  si alegem meniul de Setari (Settings).

Apoi, selectam optiunea Actualizeaza automat aplicatiile (Auto-update apps), bifam Numai prin Wi-Fi (Over Wi-Fi only) si finalizam prin apasarea butonului Terminat (Finished).

In plus, aici mai putem face o setare suplimentara si anume cea de Preferinte pentru descarcarea aplicatiilor (App download preference). Optiunea implicita este Prin orice retea (Over any network). La fel ca la pasul anterior, putem selecta Numai prin Wi-fi (Over Wi-Fi only).

Totusi, daca avem nevoie urgent sa instalam/actualizam o aplicatie si nu suntem in proximitatea unei conexiuni wi-fi, putem face acest lucru si de pe conexiunea de date mobile.

Dupa ce am pornit conexiunea de date mobile si vrem sa instalam/actualizam o anumita aplicatie, daca apasam pe butonul Instalati/Actualizati (Install/Update) se vo afisa afiseze doua mesaje si instalarea/actualizarea nu va porni:

  1. Se asteapta reteaua Wi-FI… (Waiting for Wi-Fi…)
  2. Sau descarcati acum (se pot aplica taxe pentru date)

Cu un simplu tap in dreptul mesajelor, instalarea/actualizarea aplicatiei se va realiza, dar va consuma din traficul de date mobile pe care il aveti.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(35 din 81 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?