Verifica performanta telefonului tau mobil folosind Antutu Benchmark

Configurare noua (How To)

Situatie

Buna ziua,

De multe ori dorim sa vedem ce performante are un telefon mobil, in era in care aceste dispozitive se ofera sub nenumarate marci si modele, cu display-uri mai mari sau mai mici, cu procesoare si memorii de diverse marimi si frecvente, cu preturi diverse. Aceasta diversitate implica nevoia unui reper de performanta pe care ni-l poate stabili aplicatia Antutu Benchmark dedicata sistemelor de operare android, iOS, Windows Mobile pentru dispozitive mobile.

Backup

Solutie

AnTuTu, GFXBench, T-Rex HD, Vellamo, Basemark OS II, PassMark – toate sunt aplicatii pentru testarea performantelor hardware si software a dispozitivelor mobile. Am ales sa va prezint aplicatia AnTuTu pe care o folosesc pe un dispozitiv android, este foarte populara in randul aplicatiilor de acest gen. Instalarea aplicatiei este simpla, deschidem Play Store sau Magazin Play din meniul de aplicatii al telefonului, se scrie “antutu” in casuta de cautare si se alege aplicatia AnTuTu Benchmark.

Screenshot_2015-09-15-21-22-10

 

Odata instalata, rulam aplicatia din icoana nou-creata pe ecran. Apasam “Test” urmand ca aplicatia sa efectueze evaluarea prestatiilor telefonului – performante procesor, procesor video, viteza memorie, capacitati display, etc. pret de cca. 2 minute:

Screenshot_2015-09-15-20-37-39    Screenshot_2015-09-15-20-37-44

La sfarsitul testului se afiseaza scorul obtinut de dispozitivul nostru, acest scor il putem compara cu scorul obtinut de dispozitive mobile din toate categoriile de performanta, in pagina “Ranking” din aplicatie cu apasarea butonului “PK”.

 

Screenshot_2015-09-15-20-38-07

AnTuTu ne mai ofera la pagina “Info” detalii despre telefonul/tableta noastra: marca, model, procesor, procesor video, rezolutie display, camere video, spatiu de stocare, etc.

Screenshot_2015-09-15-20-38-13

Avem, de asemenea disponibile  , in pagina cu rezultatul,  teste specializate  doar pentru o anumita caracteristica a telefonului:

  • Html5 test pentru viteza de incarcare a paginilor web si a jocurilor web;
  • Video Test pentru prestatii in redarea/decodarea fisierelor video-audio de inalta rezolutie (HD – high definition);
  • Screen Test doar pentru testarea display-ului;
  • Battery Test pentru starea bateriei;
  • Stability Test;

Screenshot_2015-09-15-20-37-39

Sa o folositi cu placere, pe telefoane si tablete cat mai performante. Pe curand!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(55 din 107 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?