VPN – Protectie informatii personale

Configurare noua (How To)

Situatie

In ziua de astazi apar situatii in care trebuie sa iti protejezi informatiile personale atunci cand navighezi de acasa, insa mai ales cand navighezi pe internet din locatii publice ca si hoteluri sau cafenele, locuri unde un VPN este necesar.

Solutie

O rețea privată virtuală sau VPN este un instrument de securitate prin care se redirecționează traficul de internet printr-un tunel care este criptat, iar acest lucru iti permite sa

  • Îți protejezi confidențialitatea
  • Îți securizeazi datele
  • Ocolește restricțiile din rețea

Protejează-ți confidențialitatea

VPN este un intermediar prin care traficul tau de internet este redirectionat printr-un tunel criptat către un alt server catre destinatia ta online. Atunci cand un VPN este folosit ISP (cel care ofera acces la internet) nu poate stoca date despre navigarea ta. Folosind VPN-ul, îți vei proteja mai bine identitatea personala, locația geografică si traficul de internet.

Ascunde-ți adresa IP

Când te conectezi la VPN-ul, serverele îți aloca o adresă IP publica nouă pentru a o masca pe cea reală, iar asa pare că te conectezi la internet din alta parte a lumii. Cu cat este mai mare reteua de servere vpn oferita de dezvoltator cu atat ai mai multe optiuni.

Un aspect important in alegerea un software de tip VPN este politică logurilor, prin care esti informat daca se colecteaza sau nu informatii despre datele tale. Solutii de top de vpn sunt: Bitdefender, NordVPN, ExpressVPN, CyberGhost.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?