Windows 10 – Utilizarea discului 100% în Manager de activitati

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

In cazul in care PC-ul Windows 10 a incetinit aproape de oprire, dar aveti foarte putine programe deschise, este posibil ca ceva sa va determine hard-ul sa functioneze prea mult.
Aceasta este o problema, deoarece atunci cand hard diskul computerului functioneaza in mod constant sau aproape 100%, nu va avea nici o capacitate de rezerva pentru a efectua alte sarcini, chiar si sarcini de rutina ale sistemului de operare. Acest lucru incetineste totul si poate face ca computerul sa nu raspunda in totalitate.
Aceasta este o problema relativ obisnuita in Windows 10, dar, din fericire, de obicei nu este o problema dificila de rezolvat.

Simptome

Incetinirea brusca a rezolvarii task-urilor in executie;

De exemplu: Cand apasati back intr-un folder care are mai multe subfoldere, taskul de intoacere la radacina, dureaza foarte mult.

Solutie

Pasi de urmat

Deschidem Task Manager apasand butonul start si scriind ” task manager” sau click dreapta pe bara de start – selectand obtiunea ” task manager “,  pentru a verifica de ce functioneaza asa de greu calculatorul. Ne uitam la tab-ul “Processes” coloana ” Disk ” :

Apasam pe butonul de ” START ” si scrien ” CMD “, ruland consola cu drepturi de administrator:

Apasambutonul ” YES ”

Tastam in CMD comanda : net.exe stop “Windows Search”

Daca doriti sa dezactivati serviciul definitiv, urmariti pasii de mai jos.

Apasam pe butonul de start si scriem ” Run ” si apasam mai apoi Enter, iar apoi scrie in Run – services.msc

Cautam serviciul cu numele ” Windows Search ”

Apasam click dreapta – selectand obtiunea Properties. La obtiunea ” Startup type: Disabled “. Apasam ” Apply ” si mai apoi ” OK “.

Restart la calculator/laptop.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(26 din 53 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?