WooCommerce vs. Magento. Care platforma de eCommerce este mai buna?

Configurare noua (How To)

Situatie

Cumparaturile online reprezentau la finele anului 2020 aproximativ 25% din totalul vanzarilor cu amanuntul din intreaga lume. Numarul tot mai mare de platforme si instrumente de comert electronic usureaza munca antreprenorilor care au o afacere online, ajutandu-i sa-si construiasca o prezenta pe aceasta piata globala aflata in dezvoltare. WooCommerce si Magento sunt doua dintre cele mai cunoscute platforme pentru construirea de magazine online insa cele doua functioneaza in moduri diferite.

Probabil v-ati intrebat deja: Care este platforma potrivita pentru magazinul dvs. online? Raspunsul nu este simplu, insa in general alegerea platformei pentru magazinul dvs. online depinde in general de abilitatile dvs. tehnice si de planurile pentru viitorul dvs. proiect de comert electronic.

Solutie

Caracteristici esentiale pentru orice magazin online

Indiferent ca sunteti la inceput de drum sau sunteti o companie aflata pe piata de mult timp si care doreste sa se extinda, magazinul dvs. online are nevoie de cateva componente esentiale pentru a prospera pe web. Orice magazin online are nevoie de:

  • o modalitate de afisare a produselor si serviciilor, precum si un mecanism pentru ca vizitatorii sa le selecteze si sa plateasca
  • securitate robusta pentru a pastra tranzactiile in siguranta si pentru a proteja datele clientilor, respectiv pentru a fi de incredere
  • asistenta tehnica

Solutiile de comert electronic ofera in genral aceste caracteristici esentiale, impreuna cu o gama larga de optiuni care pot fi adaugate sub forma de extensii. Atat Magento cat si WooCommerce ofera seturi de instrumente gratuite si open source pentru crearea unui magazin complet functional si personalizabil, insa difera semnificativ in ceea ce priveste integrarea, usurinta de utilizare si preturile.

WooCommerce: Flexibil si usor de utilizat

Aproape un sfert din magazinele online de vanzare online utilizeaza WooCommerce. Este important de spus ca WooCommerce nu este o platforma autonoma ci un plugin gratuit pentru WordPress. WooCommerce este foarte usor de integrat chiar si de catre incepatori astfel incat puteti lansa un magazin nou online intr-un interval foarte scurt.

Atat incepatorii cat si profesionistii pot invata sa utilizeze WooCommerce usor si rapid. Pentru a utiliza WooCommerce aveti nevoie de un nume de domeniu web si de un furnizor de servicii de gazduire web optimizata pentru WooCommerce, unde sa puteti instala WordPress.

Pluginul WooCommerce pentru WordPress include toate caracteristicile esentiale pentru configurarea si personalizarea unui magazin online, inclusiv pagini de produse, template-uri, galerii, o gama completa de functii ale cosului de cumparaturi si gateway-uri de plata. WooCommerce include instrumentele necesare pentru personalizarea aspectului magazinului dvs. fara a fi necesara experienta avansata in domeniul programarii web. WooCommerce functioneaza cu majoritatea temelor WordPress, iar unele teme au fost concepute special pentru a functiona cu numeroasele caracteristici ale WooCommerce.

  • Puteti porni un magazin online in cateva minute, avand:

Pagini de produse, cos de cumparaturi si finalizare comanda
Plati sigure prin carduri bancare si alte metode alternative de plata
Optiuni de livrare configurabile, inclusiv tarife fixe si imprimarea etichetelor de livrare
Calcularea automata a taxelor
Integrare Google Analytics, MailChimp si Facebook
In afara de elementele de bază, WooCommerce este complet personalizabil si extensibil:

Magento are o versiune gratuita si open source numita “Community”, care poate fi instalata pe aproape orice server. Magento are incorporat cel mai extins set de functii dintre toate platformele de comert electronic, putand fi adaugate si alte functii cu sute de extensii Magento premium sau gratuite.

Aceste caracteristici Magento includ instrumente de gestionare a catalogului de produse, optiuni flexibile pentru cosurile de cumparaturi, precum si o serie de functii SEO si de marketing. Exista, de asemenea, o versiune premium numita “Magento Commerce” care include servicii de gazduire, functii avansate si asistenta pentru afacerile de dimensiuni medii si mari.

Pentru a utiliza versiunea gratuita Magento aveti nevoie de un furnizor de domenii si servicii de web hosting, preferabil un serviciu de gazduire Magento optimizat pentru astfel de magazine. Magento poate si descarcat si instalat direct de pe situl producatorului sau in unele situatii folosind un script installer oferit de furnizorul de gazduire web. Ca si WooCommerce, Magento utilizeaza teme, dispunand de o varietate de optiuni pentru diferite tipuri de afaceri. Magento are peste 50 gateway-uri de plata incorporate, inclusiv gateway-uri precum PayPal, Authorize.net sau Braintree.

Folosirea Magento pentru crearea unui magazin online are urmatoarele beneficii:

administrarea SEO, pentru o mai buna indexare in motoarele de cautare
cos de cumparaturi personalizat
sistem flexibil de cupoane si preturi
sistem de raportare si analiza
administrare catalogului de produse
optimizat pentru iPhone
urmarirea comenzilor
cautare produse, zoom imagini
suporta mai multe limbi si tipuri de valuta

Instalare si configurare magazin online

Atat WooCommerce cat si Magento pot fi instalate la diversi furnizori de servicii de gazduire web. WooCommerce a fost conceput ca un plugin pentru adaugarea functiilor de comert electronic unor websituri care ruleaza exclusiv pe WordPress, in timp ce Magento poate fi instalat pe orice platforma. WooCommerce poate fi configurat din panoul de control al websitului, fara a fi necesare cunostinte de codare sau dezvoltare web. WooCommerce este usor de utilizat pentru persoane fara experienta in web design si poate fi personalizat de catre cei cu experienta in dezvoltarea web.

Pentru a porni si utiliza un magazin online Magento este necesar un anumit nivel de abilitati de dezvoltare web si in general, un nivel de resurse de gazduire web mai ridicate decat in cazul WooCommerce. Unele optiuni de personalizare necesita cunostinte de programare web. Atat WooCommerce cat si Magento ofera elementele esentiale pentru configurarea si personalizarea unui magazin online, insa configurarea de baza Magento include o serie de functii de nivel superior, precum securitate avansata si date analitice care ar necesita extensii separate in WooCommerce.

Pachete, preturi si costuri de intretinere

Desi versiunile de baza ale WooCommerce si Magento sunt gratuite exista alte costuri pentru configurarea si functionarea magazinului, costuri care pot varia foarte mult. Acestea includ achizitionarea si inregistrarea unui domeniu, precum si configurarea unui plan de gazduire web care va ofera asistenta si serviciile esentiale de care aveti nevoie.

Desi multe extensii sunt gratuite, atat utilizatorii WooCommerce cat si cei ai Magento pot achizitiona extensii premium de la dezvoltatori terti din intreaga lume. WooCommerce nu are o versiune platita, insa utilizatorii Magento cu afaceri mai mari sau cei cu planuri de extindere pot opta pentru planul premium Magento Commerce, care include hosting complet, securitate avansata si alte functii pentru magazine mari cu trafic intens.

Scalabilitate si suport

Atat WooCommerce cat si Magento ofera functii care sustin cresterea afacerilor, cu multiple extensii si optiuni pentru extinderea ofertelor si serviciilor magazinelor. WooCommerce poate fi o optiune atractiva si ieftina pentru antreprenori in prima faza, precum si pentru magazine medii. Magento este in general recomandat magazine online cu multe produse si trafic in crestere.

WooCommerce si Magento au multe caracteristici esentiale similare. Desi exista argumente pro si contra, ambele sunt relativ usori pus in functiune insa sunt concepute pentru diferite tipuri de utilizatori. Rapid de instalat si de personalizat fara a fi necesare cunoastinte de programare, WooCommerce poate fi util pentru utilizatori incepatori pana la dezvoltatori avansati. Magento necesita o anumita expertiza tehnica pentru instalarea si gestionarea functiilor platformei

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 37 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?