Text to speech Android

Configurare noua (How To)

Situatie

În cazul persoanelor cu deficiențe de vedere sau pur și simplu, dacă vrem să învățăm o limbă străină ori să citim cărți cu voce tare, unele telefoane pun la dispoziție instrumente de text-to-speech.

Text-to-Speech este o aplicație de citire a ecranului dezvoltată de Google pentru sistemul de operare Android. Acesta permite aplicațiilor să citească cu voce tare (să vorbească) textul de pe ecran, cu suport pentru multe limbi. Text-to-Speech poate fi utilizat de aplicații precum Google Play Books pentru citirea cărților cu voce tare, de Google Translate pentru citirea cu voce tare a traducerilor, oferind informații utile despre pronunția cuvintelor, de Google Talkback și alte aplicații bazate pe accesibilitatea feedbackului vocal ca și aplicațiile de la terți. Unde acestea nu există, avem posibilitatea să le descărcăm de pe Magazin Google Play.

Solutie

Pasi de urmat

Aplicația prezentată mai jos se numește T2S: Text to voice – Read Aloud și se poate descărca de pe Google Play.

După deschiderea aplicației ne apare o fereastră unde putem introduce manual un text sau insera o carte electronică, o conversație de pe grupurile de socializare, textul unor știri pe care vrem să le ascultăm în format audio, etc.

           

După introducerea textului, apăsând pe butonul cu trei puncte verticale, aflat în partea dreaptă sus a aplicației ( ), se va deschide un submeniu cu mai multe opțiuni, de unde putem modifica stilul textului, putem să îl salvăm ca fișier text sau audio, sau putem să îl partajăm.

La apăsarea butonului Save, vom fi direcționați către o nouă fereastră, unde vom da un nume fișierului, vom apăsa apoi butonul DESCĂRCĂRI și vom alege unde vrem să salvăm acest fișier (în memoria internă a  telefonului, pe cartela SD sau în cloud).

             

În cazul de față, fișierul a fost salvat în Cartelă SD și poate fi accesat din managerul de fișiere al telefonului: Fișierele mele – Cartelă SD – Poezii-cadouri.

             

Pentru a salva fișierul în format audio vom apăsa Export as audio file și vom avea de ales între extensiile MP3 sau WAV.

     

Prin apăsarea butonului Setări, putem schimba limba, viteza sau tonalitatea redării audio, etc.

       

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?