Activeaza functia SOS pe telefon care poate fi salvatoare in cazuri de urgenta

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Aceasta optiune oferita de telefoanele care folosesc Android poate fi activata ca masura de preventie, cat si ca posibil ajutor in situatiile de urgenta neprevazute. Utilitatea se indreapta in special in cazul minorilor sau persoanelor varstnice care reprezinta categorii vulnerabile.

1. Pasi:

  • De pe pagina principală a telefonului, mergeți în Meniu- Setări.
  • În campul de cautare aparut, in partea de sus scrieți SOS.
  • Apare – Trimitere de mesaje SOS– bifați butonul ACTIVAT.
  • Bifati acordul privind Termenii si conditiile
  • Introduceti cel putin un numar de telefon. Puteți scrie pana la 4 numere de telefon la care, în caz de urgență, se trimit sms-uri cu localizare, coordonate și hartă.

Sms-urile se trimit chiar dacă nu avem datele sau gps-ul deschise.

2. Activare alerta:

La majoritatea telefoanelor Samsung, alerta e declanșată cu 3 apăsări scurte ale butonului de pornire. In cazul telefoanelor Huawei se declanseaza dupa 5 apasari.

3. Utilizatorii de iPhone pot afla cum sa foloseasca functia Emergency SOS din articolul de mai jos: https://askit.ro/solutii/afla-cum-poti-utiliza-functia-emergency-sos-pe-iphone/

Obs!

Functia se foloseste numai pentru situatii de criza!

Abuzul nejustificat poate scadea credibilitatea pentru persoanele selectate in pasul de mai sus, si totodata, poate atrage sanctiuni din partea autoritatilor daca se constata ca nu exista motive intemeiate de apelare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?