Cum sa reduci spatiul utilizat pe disk pentru stocarea roaming profiles

Configurare noua (How To)

Situatie

Functionalitatea Roaming profiles, a solutiei Windows Server, permite user-ilor sa isi acceseze datele profilului, respectiv foldere precum My Documents, My Pictures, Downloads, Desktop-ul de pe orice pc din retea ce apartin domeniului.

Roaming profiles functioneaza prin a crea o copie a profilului fiecarui utilizator atat pe server, cat si pe masina locala. Exista situatii in care aceasta copie a profilului utilizatorului ocupa mult spatiu pe disc. Exista posibilitatea sa configuram o politica de grup prin care acele documente sa fie sterse dupa log off.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a configura politica de grup se va accesa Group Policy Management, apoi in Group Policy Object se va crea o noua politica prin click dreapta si “New”.

gpo1

Dupa selectia “New” va aparea o casuta in care se cere sa dam un nume politicii respective.

 

gpo2-3

Dupa denumirea politicii, aceasta trebuie configurata. Se va da click dreapta pe ea si apoi “Edit”.

 

gpo3

Dupa ce dam click pe edit se va deschide o noua casuta in care va trebui sa navigam catre: Computer configuration/Administrative Templates/System/User Profiles iar in dreapta se va gasi o lista cu toate politicile care pot fi aplicate pentru roaming profiles. In situatia prezentata selectam politica “Delete cached copies of roaming profiles”.

 

gpo4

Prin click dreapta si edit se va da “Enable” la respectiva politica.

 

gpo5

Pentru ca politica respectiva sa se aplice unui computer este necesar sa fie mapata pe un Organizational Unit, in cazul de fata computerul client se afla in OU “DirectAcces”. Pentru mapare se va lua noua politica  cu “drag and drop” din Group Policy Object si se va pune in DirectAccess.

map policy

Pentru a verifica daca politica se aplica, pe computerul client se va accesa command prompt si se va tasta comanda “gpupdate /force” pentru a reinnoi politicile de group.

 

gpupdate

Iar pentru a vedea ce politici sunt aplicate pe sistem vom tasta comanda “gpresult /r” care va afisa toate politicile existente, printre care trebuie regasita si politica creata pe server, respectiv “Delete roaming profiles after log off”.

 

gpresult

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 36 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?