Cum putem adauga orice aplicatie in meniul de click dreapta al Windows-ului.

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca aveti anumite aplicatii pe care obisnuiti sa le folositi destul de des in Windows si doriti sa aveti acces rapid la acestea oricand, o metoda ar fi sa adaugati un shortcut pentru acestea in meniul de click-dreapta (Context Menu) de pe Desktop. Astfel nu va trebui sa va aglomerati desktop-ul sau meniul de Start cu iconitele respectivelor aplicatii, insa le veti putea accesa rapid cu doar cateva click-uri de mouse. De exemplu, daca una dintre aplicatiile accesate foarte des este Paint (valabil pentru orice alta aplicatie instalata in Windows), puteti adauga un shortcut in meniul de click-dreapta de pe desktop cu ajutorul unei simple modificari de registri.

Backup

Modificarea in registri de sistem va avea efect imediat, fara a necesita restartarea sistemului. Inainte de a face orice modificare in registri, efectuati un backup al acestora sau un restore point al sistemului pentru a evita eventuale consecinte (de exemplu functionarea defectuasa a sistemului sau a aplicatiilor instalate in acesta).

Solutie

Pasi de urmat

 

Deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dati Enter)

regedit

 

 

 

Apoi navigati catre HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshell

Shell

 

In partea stanga, sub key-ul shell creati un nou key (Click dreapta>New Key) caruia ii veti da numele aplicatiei pe care doriti sa o adaugati in Context Menu (in acest caz Paint)

Paint

Apoi, tot sub key-ul nou creat (ex. Paint), creati un nou key caruia ii veti da numele command

New-key-command

 

 

Sub command, in partea dreapta, modificati valoarea intrarii String Default in calea catre aplicatia (path) pe care doriti sa o accesati din meniul de click-dreapta (in acest caz, fiind vorba de aplicatia Paint, dati intrarii Default valoarea C:WindowsSystem32mspaint.exe apoi OK.

edit-command

Dupa ce veti face aceste modificari in registri, mergeti pe Desktop si deschideti meniul de click-dreapta. Veti observa o noua intrare in acesta cu numele aplicatiei pe care ati dorit sa o adaugati in meniu (dati click pe respectiva intrare pentru a accesa aplicatia).

click-dreapta-paint

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(19 din 41 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?