Cum să afli de unde a fost trimis un email

Configurare noua (How To)

Situatie

Avand in vedere  că recepționarea de  email-uri este ceva obisnuit  , se poate dori uneori aflarea regiunii sau zonei geografice a calculatorului de unde a fost trimis un email.

Solutie

Pasi de urmat

Cum să localizezi de unde a fost trimis un email

. Deși nu este vizibilă, orice email primit conține și adresa IP a server-ului de la care a fost trimis, iar cu ajutorul acesteia se poate deci localiza calculatorul de pe care a fost trimis emailul.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este intri în contul de email, să deschizi mesajul primit de la adresa de email pe care vrei să o localizezi și în funcție de serviciul de poștă electronică folosit să dai clic pe butonul More și apoi pe Show Original sau View Source sau altă opțiune cu același nume, care va afișa toate datele de trimitere ale email-ului (printre care și adresa IP a calculatorului de la care a fost trimis, aceasta fiind în unele cazuri însăși adresa IP a celui care a trimis mesajul).

Mai jos vei găsi exemplificarea în GMail a pașilor descriși anterior, care va deschide o fereastră cu codul sursă al email-ului.

Mai departe caută linia care începe cu Received: from și copiază adresa IP afișată (de forma x.x.x.x, de exemplu 92.10.15.136), în cazul în care există mai multe astfel de linii, copiază IP-ul de pe ultima line – acesta este de regulă încadrat între paranteze drepte și trebuie să fie diferit de 10.x.x.x sau 192.168.x.x

Pasul final îl reprezintă accesarea sitului yougetsignal.com, în cadrul căruia se va lipi adresa IP copiată anterior și se va iniția începerea localizării prin apăsarea butonului Host Trace.

În funcție de serviciul de email folosit de cel care a trimis email-ul(GMail, Yahoo, Zoho, ș.a.) și de mediul din care acesta a fost trimis, localizarea poate fi mai mult sau mai puțin relevantă față de locația calculatorului de pe care s-a trimis emailul.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 27 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?