How to Enable Color Filters to Read the Screen More Clearly on Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Windows 10 include acum filtre de culoare, o caracteristica de accesibilitate care schimba culoarea pe tot ecranul. Se aplica la nivel de sistem si functioneaza la fel ca Night Light, astfel incat acestea sa functioneze cu orice aplicatie. 
Filtrele pot transforma ecranul alb-negru, pot inversa culorile, ajuta la sensibilitatea luminii si pot face mai usor distinctia intre culorile celor cu orbire colorata.
Pentru a gasi aceasta optiune, deschideti meniul Start, faceti clic pe pictograma Setari in forma de zig-zag si mergeti la Usor de acces> Culoare si contrast ridicat.

 

Solutie

Pasi de urmat

Pasul 1 :

Pentru a activa filtrele color, setati aici optiunea “Aplicati filtrul de culoare” la “On”. Alegeti filtrul de culoare preferat din caseta “Alegeti un filtru” si va intra in vigoare imediat. Pentru a activa si a dezactiva filtrul de culoare ales de oriunde din Windows, utilizati comanda rapida Windows + Ctrl + C. Tineti simultan toate cele trei taste simultan pentru a activa comanda rapida. Filtrul “Grayscale” indepartează toate culorile de pe ecran, transformand totul in nuante de gri.

Vezi poza

Pasul 2

Filtrul “Invert” inverseaza toate culorile. De exemplu, albul devine negru, negrul devine alb, albastru devine portocaliu, roz devine verde si asa mai departe. Vezi poza

Pasul 3

Filtrul “Inverted Grayscale” elimina toate culorile de pe ecran si transforma totul in nuante de gri. Cu toate acestea, aceasta inverseaza si culorile, astfel incat albii stralucitori devin negri intunecati, iar negrii întunecați devin albi stralucitori. Acest lucru poate face lucrurile mai usor de citit pe ecran dacă sunteți sensibil la lumina. De exemplu, aspectul negru de text pe alb de fundal al majoritatii aplicatiilor si al paginilor web va deveni fundal alb-text-pe-negru.

Vezi poza

Pasul 4

Filtrul “Deutaranopia” face ca culorile sa fie mai usor de diferentiat pentru persoanele cu acest tip de orbire de culoare rosu-verde. Vezi poza

Pasul 5

Filtrul “Protanopia” este destinat persoanelor cu acest tip de orbire de culoare rosu-verde. Vezi poza

Pasul 6

Filtrul “Tritanopia” face ca culorile sa fie mai usor de inteles pentru persoanele cu acest tip de orbire colora, cunoscuta si sub numele de orbire de culoare albastru-galben. Vezi poza

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(28 din 47 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?