Ce este PunkBuster și se poate dezinstala?

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

PunkBuster este un program anti-cheat instalat de unele jocuri pe PC. Acesta include două procese – PnkBstrA.exe și PnkBstrB.exe – care rulează în fundal pe computer. PunkBuster vă monitorizează sistemul pentru dovezi de înșelăciune în jocurile online.

Backup

 

 

Solutie

Pasi de urmat

Ce este PunkBuster?

PunkBuster, dezvoltat de Even Balance, Inc., are o istorie îndelungată. A fost creat în 2000 și a fost inițial integrat în Return To Castle Wolfenstein în 2001. Este disponibil în prezent pentru Mac și Linux, precum și pentru Windows, deci chiar și jucătorii de la Mac sau Linux pot observa că PunkBuster funcționează în fundal. PunkBuster este instalat automat când instalați un joc care îl folosește.

Acest software rulează în fundal pe PC. Dacă jucați un joc online multiplayer care utilizează PunkBuster și sunteți conectat la un server securizat PunkBuster, acesta scanează memoria PC-ului dvs. pentru orice dovezi despre programele cunoscute de “cheat” sau “hack”. PunkBuster are o caracteristică de actualizare automată care descarcă o bază de date cu noi “definiții” ale programelor de cheat cunoscute.

Cu alte cuvinte, funcționează mult ca un program antivirus, cu excepția faptului că scanează PC-ul pentru programe de cheat în loc de programe malware. Mai exact, PunkBuster caută utilitare precum “aimbot” care vizează în jocurile de tip shooter, “hack-uri de hărți” care vă arată harta completă în jocurile online, instrumente care vă permit să vedeți prin pereți și orice altceva care vă oferă un avantaj nedrept prin încălcarea regulilor unui joc multiplayer. Nu-i pasă dacă trișezi în jocuri cu un singur jucător.

PunkBuster nu se uită doar la procesele care rulează pe PC-ul dvs., de asemenea, puteți verifica dacă ați modificat fișierele de joc. Este proiectat să distrugă acei “punk-uri” de înșelăciune. La urma urmei, nu este deloc distractiv să fii împușcat într-un joc online de către cineva care înșală.

Când PunkBuster este activ?

Caracteristicile anti-cheat sunt activate numai în timp ce jucați un joc activat PunkBuster pe un server activat de PunkBuster. Jocurile trebuie să fie concepute special pentru a sprijini PunkBuster, iar operatorului fiecărui server de joc alege dacă PunkBuster este sau nu necesar. Dar, în timp ce sunteți conectat la un server care necesită PunkBuster, acesta va monitoriza PC-ul în fundal pentru a vă asigura că nu trișați.

În timp ce sunteți conectat (ă) la server, administratorul de server are o varietate de instrumente pe care le poate utiliza pentru a verifica sistemul dvs., inclusiv pentru a face capturi de ecran ale jocului dvs. și pentru a vedea informații despre legăturile cheie.

Dacă PunkBuster observă ceva suspect, serverele activate de PunkBuster vă pot interzice. Uneori veți primi un avertisment, dar puteți fi, de asemenea, interzis definitiv în funcție de cheia CD a jocului pe care îl jucați sau de detaliile hardware ale PC-ului pe care îl jucați. Aceste interdicții permanente vă pot împiedica să jucați orice jocuri pe bază de PunkBuster pe orice server activat de PunkBuster de pe acel PC.

PunkBuster mă ​​spionează?

Dacă PunkBuster este instalat, acesta rulează întotdeauna în fundal pe PC. De aceea, veți vedea procesul PnkBstrA.exe din Task Manager și din serviciul PnkBstrA din aplicația Services.

Cu toate acestea, PunkBuster nu face de fapt nimic de cele mai multe ori. Intra doar atunci când joci un joc online care se integrează cu PunkBuster și joci pe un server activat de PunkBuster. Dacă nu sunteți, PunkBuster nu va face altceva decât să descarce actualizări de definiții.

Ce jocuri folosesc PunkBuster?

PunkBuster nu este la fel de obișnuit ca în trecut. Jocurile moderne s-au îndreptat în mare măsură spre alte unelte anti-cheat, cum ar fi Sistemul anti-cheat Valve (VAC) construit în Steam. Jocuri Blizzard cum ar fi Overwatch au și o funcție anti-înșelătoare încorporată. Cu toate acestea, dacă ați instalat câteva jocuri pe PC, există o șansă bună ca PunkBuster să ruleze oricum în fundal.

Ultimul mare joc pentru a integra PunkBuster a fost Battlefield Hardline, lansat în 2015, dar este de asemenea, integrat în mai multe jocuri Battlefield mai vechi. PunkBuster este, de asemenea, parte a jocurilor mai vechi Call of Duty, cum ar fi Call of Duty 4: Modern Warfare, precum și jocuri precum Far Cry 3 și Assassin’s Creed 4: Black Flag.

Cu toate acestea, PunkBuster nu a fost integrat într-un nou joc online din 2015. Dacă jucați un joc online multiplayer lansat în ultimii ani, acesta nu necesită PunkBuster.

Pot dezinstala PunkBuster?

Probabil nu jucați activ un joc multiplayer care necesită software-ul anti-cheat PunkBuster, astfel încât să îl puteți dezinstala dacă doriți.

Pentru a face acest lucru, mergeți la Panoul de control> Dezinstalați un program. Selectați “PunkBuster Services” din lista software-ului instalat, apoi faceți clic pe butonul “Dezinstalare / Modificare”.

Dacă aveți nevoie de PunkBuster din anumite motive, veți vedea un mesaj de eroare legat de PunkBuster atunci când încercați să vă conectați la un server online multiplayer dintr-un joc. Puteți oricând să vă îndreptați spre pagina oficială PunkBuster pentru descărcare și instalare în sistemul dvs. în viitor.

Veți putea să vă conectați din nou la serverele activate cu PunkBuster după ce le-ați instalat.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(29 din 62 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?