Ce este Windows Homegroup?

Configurare noua (How To)

Situatie

windows-8.1-create-homegroup-ehow

In cazul in care exista mai multe calculatoare in casa, iar partajarea datelor intre acestea este de dorit, Microsoft, incepand cu Windows 7, a implementat notiunea de Homegroup, o functionalitate care creea o retea privata, care sa gestioneze toate resursele si sa le partajeze intre dispozitivele compatibile.

Configurarea este foarte usoara, in doar cateva click-uri, pe baza unei parole generata de catre Homegroup, care va fi folosita de toate calculatoarele apartenente.

Configurarea unui Homegroup, in randurile urmatoare.

Solutie

Pasi de urmat

Setare Homegroup

2015-03-29 13_44_05-Homegroup

Pentru crearea unui Homegroup, se deschide Windows Explorer sau File Explorer, iar in partea din stanga, se da click pe optiunea Homegroup. Se va da click pe butonul Create a homegroup. Daca exista deja un Homegroup creat in reteaua locala, pe un alt calculator, va exista optiunea de a da alatura calculatorul la acel homegroup, dand click pe butonul Join.

Configurarea homegroup-ului este extrem de simplu. Se va Next in prima fereastra.

2015-03-29 13_45_56-Create a Homegroup

Se va alege ce se va partaja in reteaua de tip homegroup: imagini, clipuri video, muzica, documente, imprimante si alte dispozitive
2015-03-29 13_46_12-Create a Homegroup
Va fi generata o parola, care se va nota (se poate si lista) pentru a fi folosita ulterior, la adaugarea altor calculatoare in homegroup.
2015-03-29 13_46_58-Add New Solutie ‹ Askit _ Solutii si rezolvari pentru diverse situatii IT — Word
Fara aceasta parola, alte calculatoare nedorite, nu pot fi adaugate in homegroup, astfel ca este necesar ca aceasta parola sa nu fie facuta public, pentru siguranta datelor personale.
In acest moment, se parcurg aceeasi pasi, cu exceptia faptului ca se va da click pe butonul Join, celelalte calculatoare detectand prezenta unui homegroup la nivel de retea locala.

Folosire Homegroup

Folosirea homegroup-ului este cat se poate de simple. Se va da click pe iconita Homegroup din Windows Explorer/File Explorer, dupa care vor putea fi accesate toate documentele partajate de catre celelalta calculatoare din reteaua privata. De asemenea se pot folosi toate dispozitivele existente si partajate pe acestea.

Pe langa fisierele si folderele partajate implicit la configurarea homegroup-ului, pot fi partajate si altele, prin click-dreapta pe acestea si alegand optiunea Share, din meniul contextual. Acolo se va alege optiunea de a partaja cu homegroup.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(33 din 93 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?