Synology “Network Bond”

Configurare noua (How To)

Situatie

Nas-ul Synology este utilizat cu rol de media server, file server sau personal cloud, datorita acestor roluri, uneori transferul/comunicarea cu NAS-ul pare lenta datorita multiplelor conexiuni catre acesta.Cum rezolvam aceasta situatie?

Solutie

Pentru utilizarea acestei functii NAS-ul trebuie trebuie sa aiba minim 2 porturi LAN. Din fericire pentru noi, Synology pune la dispozitia utilizatorilor functia “Link Aggregation” cu multiple moduri de utilizare.

Vom utiliza modul “Adaptive Load Balancing” care ne permite sa utilizam 2 conexiuni LAN ce nu necesita indici de compatibilitate, LANul poate proveni de la switch-uri diferite. Pentru a crea aceasta legatura “Adaptive Load Balancing” va trebui sa ne logam in interfata NAS-ului Synology cu un cont de administrator.

Dupa logare accesam Panoul de control – Network

Odata aflati in fereastra “Network” mergem la TAB-ul “Network Interface” si facem click pe “Create Bond”

In fereastra deschisa selectam “Adaptive Load Balancing” si facem click pe “Next”

Ne asiguram ca ambele porturi LAN sa fie bifate si facem click pe  “NEXT”

Pentru un mai bun control asupra NAS-ului, se recomanda configurarea manuala a retelei (iP, SubNet, Gateway, DNS), dupa ce ne asiguram ca informatiile sunt corecte, facem click pe “apply”.

Dupa urmarea pasilor de mai sus in meniul “Network Interface” vom vedea Legatura(Bond) creata, viteza si adresa ip setata manual, adresa la care putem accesa NAS-ul.

Din acest moment, toate conexiunile dinspre si catre NAS vor rula la o viteza dubla.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 24 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?