Configurare Sistem de operare

Cum să utilizați modul de eficiență în Windows 11 pentru a reduce utilizarea resurselor

Modul de eficiență Task Manager este o nouă caracteristică Windows 11 care este concepută pentru a limita utilizarea resurselor de sistem (în principal CPU) de către procesele de fundal care sunt fie inactive, fie nu sunt utilizate în mod activ de programele de aplicație. Este similar cu modul Eco care este introdus de Microsoft în Windows 10.

Atunci când procesele inactive continuă să utilizeze resursele sistemului, mai puține resurse sunt alocate aplicațiilor care au nevoie de ele, ceea ce are ca rezultat o reacție mai lentă în prim-plan, durata de viață scurtă a bateriei, zgomot mai puternic al ventilatorului și temperaturi mai ridicate. Modul de eficiență încearcă să rezolve această problemă prin reducerea priorității CPU și a consumului de energie al proceselor individuale. De asemenea, ajută la identificarea programelor care pot rula deja în modul de eficiență, cum ar fi Microsoft Edge, care rulează implicit în modul de eficiență.

Modul de eficiență este o nouă caracteristică Windows 11 care permite utilizatorilor să ruleze procese de fundal inactive cu prioritate scăzută, consumând în același timp mai puțină energie CPU pentru a crește capacitatea de răspuns în prim-plan, a îmbunătăți durata de viață a bateriei, a reduce zgomotul termic și a reduce stresul asupra procesorului. Este similar cu modul Eco, care este disponibil în sistemul de operare Windows 10. Ambele caracteristici fac parte din inițiativa Microsoft Sustainable Software.

[mai mult...]

Excepție: eroare software necunoscută 0xc0000409

Codul de eroare 0xc0000409 apare de obicei în timpul încercării de a lansa un program sau o aplicație. Poate fi critic și este de obicei declanșat de instalarea incorectă sau eșuată a unei aplicații, intrări incorecte din registry și fișiere corupte. Cu toate acestea, ar putea exista și alte motive care declanșează această eroare.

Pentru a remedia eroarea excepție software necunoscută 0xc0000409 pe PC Windows 10/11, urmați acești pași:

  • Rulați System File Checker
  • Utilizați Instrumentul de reparare .NET Framework
  • Rulați Check Disk
  • Dezinstalați și reinstalați software-ul care dă această eroare
  • Depanați în starea de pornire curată
  • Restaurare sistem până la un punct înainte de a începe problema.
[mai mult...]

Nu se pot salva fișiere pe desktop în Windows 11/10

Unii utilizatori de Windows 11/10 nu pot salva fișiere pe desktop-urile lor. Potrivit acestora, atunci când încearcă să salveze un fișier pe desktop-urile lor, primesc un mesaj de eroare. Eroarea nu apare atunci când salvează același fișier într-o altă locație de pe hard disk. În acest articol, vom vedea ce ar trebui să faceți dacă nu puteți salva fișiere pe desktop-ul Windows.

Cannot save files on Desktop on Windows

[mai mult...]