Configurare Sistem de operare

Cum funcționează Secure Boot pe Windows 8 și 10 și ce înseamnă pentru Linux

PC-urile moderne sunt livrate cu o funcție numită „Secure Boot” activată. Aceasta este o caracteristică a platformei UEFI, care înlocuiește BIOS-ul tradițional al PC-ului. Dacă un producător de computer dorește să plaseze un autocolant cu logo „Windows 10” sau „Windows 8” pe computerul său, Microsoft îi cere să activeze Secure Boot și să urmeze câteva instrucțiuni. Din păcate, vă împiedică și să instalați unele distribuții Linux.

[mai mult...]

Dezactivați Microsoft Defender pe Windows 11

Dacă doriți să dezactivați definitiv Microsoft Defender pe Windows 11 și, în schimb, să utilizați un program antivirus terță parte pentru Windows, puteți face acest lucru cu Editorul de registru. Acest truc ingenios de Registry va dezactiva Microsoft Defender pe Windows 11 și toate modificările vor persista chiar și după o actualizare. De asemenea, politicile nu sunt anulate de Microsoft.

[mai mult...]

Personalizați bara de activități Windows 11

Acest hack de registry este pentru utilizatorii care doresc să personalizeze bara de activități Windows 11 după bunul plac. Cu unele modificări minore ale valorii Registrului, puteți redimensiona bara de activități și puteți muta bara de activități în partea de sus sau în partea laterală a ecranului. Aceste opțiuni nu sunt disponibile prin pagina Setări Windows, dar Editorul Registrului vă permite să faceți aceste modificări manual.

[mai mult...]