Configurare Sistem de operare

Mic tutorial pentru Administratori incepatori – Server web Apache

Apache este unul dintre serverele web cele mai frecvent utilizate. Dacă sunteţi nou in administrarea unui server web sau doar doriti să învatati pentru a menţine server-ul dvs. sub control, este util să ştii câteva comenzi de bază pentru Linux Apache. Cu excepţia cazului în care se prevede altfel – toate comenzile enumerate trebuie să fie executate la linia de comandă de pe server.

[mai mult...]

Factory reset Android 11

Există șanse mari să fii pus într-o situație în care dispozitivul tău nu funcționează așa cum era înainte.
Aici intră în joc resetarea din fabrică. Puteți oricând să faceți copii de rezervă pentru toate fișierele media pe computer sau să utilizați USB OTG pentru a vă salva fișierele pe o unitate flash.

[mai mult...]

Coolero: aplicație open-source pentru monitorizarea și controlul dispozitivelor de răcire

Când vine vorba de Linux, nu primim asistență software oficială de la mărci precum NZXT, Corsair, MSI, ASUS pentru a gestiona componentele hardware pe PC. În timp ce driverele/instrumentele open-source sunt disponibile pentru a face lucrurile să funcționeze este încă o lucrare în curs de desfășurare în programele cu o interfață grafică cu utilizatorul (GUI).

Din fericire, lucrurile s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, iar acum este posibil să gestionați/modificați o gamă largă de cele mai recente periferice și componente pe Linux. O astfel de îmbunătățire este disponibilitatea unui program GUI open-source pentru a gestiona și monitoriza dispozitivele de răcire, adică Coolero.

[mai mult...]