Configurare Sistem de operare

Bara de activitati Windows, configurare, personalizare, utilizare

O dată cu Windows 7, Microsoft a adus multe îmbunătăţiri pentru bara de activităţi, ea devenind mai versatilă faţă de versiunile precedente. Cu toate că nu există diferenţe majore între bara de activităţi din Windows 7 şi cea din Windows 8.1, există anumite schimbări necesare pentru a integra mai bine noile concepte incluse în Windows 8.1. Iată cum se particularizează bara de activităţi în cele doua versiuni de Windows.
Una dintre îmbunătăţirile principale este modul cum se particularizează bara de activităţi. De vreme ce majoritatea oamenilor lucrează mult mai bine când au lucrurile aranjate conform propriilor preferinţe, să analizăm ce se poate face cu bara de activităţi. Majoritatea opţiunilor se aplică şi la Windows 7 şi la Windows 8.1. Voi preciza pe parcurs unde apar diferenţe.

[mai mult...]

Schimbare limba Windows 8.1

Exista posibilitatea de a schimba limba de afisare a setarilor si a meniurilor in Windows 8.1, chiar daca limba initiala este alta decat cea dorita.

De exemplu, sa achizitionat un calculator cu limba de afisare in engleza, si se doreste sa se schimbe in limba romana. Acest lucru este usor de realizat, din meniul Windows 8.1, prin descarcarea unor pachete lingvistice si aplicarea acestora in sistem.

Pasii de setare a limbii de afisare dorite, sunt detaliati in liniile urmatoare. In exemplul de mai jos, se schimba limba de afisare din engleza in romana.

[mai mult...]