How to install n8n

Este necesară accesarea site-ul oficial n8n unde va fi nevoie de o subscripție și înregistrarea unui cont de utilizator.

La detaliile contului, în secțiunea Account name va fi nevoie de un nume care va fi assignat site-ului. (Ex:testaplicatie.app.n8n.cloud)

Mai departe va fi nevoie de un VM (Virtual Machine), recomandat ar fi un Ubuntu.

Se instalează pe mașina virtuală Node JS prin rularea comenzii următoare și verificăm dacă s-a instalat prin comanda node –version.

Odată validat acest lucru, instalăm mai departe și n8n prin următoarea comandă: sudo npm install -g n8n

Acesta va rula pe http://localhost:5678

Pentru a rula în hostul OS-ului, trebuie aflat ip-ul serverului si putem face acest lucru prin comanda ifconfig si setam o variabila: export WEBHOOK_URL=http:ipexemplu:5678

Totodată, va fi nevoie de a seta încă o variabilă pentru că n8n lucrează pe https:// si va cere certificat SSL. Pentru acest lucru vom scrie: export N8N_COOKIE=false pentru a putea fi accesat pe http.

Din acest moment, link-ul http://localhost:5678 poate fi accesat din browser.

[mai mult...]

How to bypass CPU from upgrade to Windows 11

Dacă procesorul calculatorului nu este compatibil oficial cu Windows 11, instalarea sau upgrade-ul poate fi blocat de verificările de compatibilitate. Există totuși o modificare în Registry Editor care permite continuarea upgrade-ului pe anumite sisteme cu CPU sau TPM nesuportat oficial.

  1. Intram in Registry Editor sau tastam Windows+R si apoi regedit
  2. Cautam calea catre destinatia folderului din Registry-> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
  3. Facem click dreapta într-un camp gol din fereastra actuală si selectăm New->DWORD (32-bit) Value
  4. Îl denumim AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
  5. Dublu-click pe valoarea nou creată și modificăm câmpul Value data din 0 în valoarea 1->OK
  6. Această acțiune necesită restart după toate aceste etape.
[mai mult...]

Enable VMD on ASUS

VMD (Volume Management Device) is a feature available on some Intel-based ASUS motherboards. It can help manage NVMe storage devices and is commonly used when configuring or installing Windows.

1 You need to turn on the computer and wait for the ASUS logo to appear on the screen.

2 Enter the BIOS as soon as the computer starts and repeatedly press the Delete.

3 When the BIOS opens, you may be in EZ Mode, so you need to press F7 to switch to Advanced Mode

4 In this section, select the Advanced tab at the top of the screen, then click on System Agent (SA) Configuration

5 Inside this settings, you need to click on VMD setup menu, then you will find Enable VMD Controller. Change its settings to Enabled then you need to confirm and restart the PC.

After enabling VMD, the system can manage compatible NVMe storage devices through the VMD controller.

[mai mult...]

How to export Outlook Emails to Excel

Pentru a stoca mail-urile si in Excel, vor fi necesari urmatorii pasi:

1. In Outlook, in sectiunea File, selectam Open&Export si apoi Import/Export->Export to a file

2. In sectiunea a doua, se selecteaza Comma Separated Values si mai departe, selectam Inbox.

3. In urmatoarea etapa, daca selectam Map Custom Fields, vom putea customiza ce anume dorim ca din mailuri sa ne fie afisate in Excel->Next

Prin acești pași, emailurile din Microsoft Outlook pot fi exportate într-un fișier CSV și apoi deschise și salvate în Microsoft Excel, pentru a putea fi vizualizate și organizate mai ușor.

[mai mult...]

Grupurile Microsoft 365 nu sunt vizibile în Outlook

  • Deschide Outlook Web și apasa pe “Go to groups” și verifică dacă utilizatorul este abonat la grupul Microsoft

  • Dacă utilizatorul nu primește e-mailurile și evenimentele grupului, accesează Settings și activează opțiunea Receive all emails & events, apoi repornește Outlook și așteaptă finalizarea sincronizării.

  • Dacă însă nici acest lucru nu funcționează, accesează setările contului Outlook și dezactivează temporar opțiunea Use Cached Exchange Mode. Verifică dacă grupul devine vizibil, apoi reactivează opțiunea dacă problema nu este cauzată de cache.

  • Dacă nici aceste variante nu rezolvă problema, atunci există posibilitatea ca actualizarea aplicației să fie necesară. Acest lucru se poate verifica din File -> Office Account -> Update Options -> Update Now.
[mai mult...]

Nu se pot configura datele Outlook

Eroarea “Your Outlook data cannot be configured” poate apărea din cauza unui fișier OST corupt sau mutat, a unui profil Outlook deteriorat, a unei întreruperi în timpul configurării sau a unor add-in-uri incompatibile.

Metode:

Unele add-in-uri pot deveni incompatibile după actualizarea Outlook și pot cauza această eroare. Deschide Outlook în Safe Mode, dezactivează add-in-urile suspecte, apoi repornește aplicația și verifică dacă problema s-a rezolvat.

Accesează Outlook din secțiunea File->Options, apoi selectăm Add-ins->COM Add-ins->Go. În această secțiune, se activează  pe rând și se repornește Outlook după fiecare modificare pentru a identifica extensia care provoacă problema. Odată identificată, aceasta se dezactivează.

Dacă eroarea persistă, este posibil ca fișierul OST să fie corupt. O soluție ar fi aceea de a recrea fișierul OST. După ștergerea acestuia, Outlook va genera automat unul nou și va sincroniza din nou datele din căsuța poștală cu serverul. Acest lucru se poate face prin accesarea Contului->Account settings->Data files->Open Files->Delete.

[mai mult...]

How to manage noise cancellation Settings on iPhone Calls

By default, iPhones enable noise cancellation during calls made through the Phone app to help minimize background sounds and improve voice clarity. While this feature enhances call quality for most users, some people may find the processed audio less natural or slightly distracting. If you prefer a more unfiltered listening experience, you can easily disable noise cancellation in your iPhone’s settings.

1. First, you need to open the “Settings” on your iPhone

2. In Settings, navigate to “Accessibility”

3. Scroll down to the Hearing section and tap “Audio/Visual”

4.Tap the “Phone Noise Cancellation” switch to turn it off.

You may want to return to the previous menu to ensure the setting has been applied correctly. Once confirmed, you can close the Settings app. From that point on, any incoming or outgoing phone calls will take place without noise cancellation enabled.

[mai mult...]

Optimizarea sistemului Windows 11 pentru performanță maximă

Windows 11 oferă un design modern, integrare mai bună cu serviciile cloud și numeroase funcții pentru productivitate. Totuși, aceste îmbunătățiri necesită mai multe resurse de sistem, ceea ce poate afecta performanța pe calculatoarele mai vechi sau mai puțin performante. Din fericire, câteva optimizări simple pot contribui la o funcționare mai rapidă și mai fluidă a sistemului de operare.

  1. Dezactivează programele inutile care pornesc odată cu Windows

Task Manager->Startup apps->si dezactiveaza aplicatiile pe care nu le folosesti frecevent

  1. Verifica si elimina aplicatiile inutile (bloatware)

Settings->Apps->Installed apps

Dezinstaleaza programele pe care nu le folosesti sau nu le recunosti si verifica daca totusi exista software preinstalat de producator

  1. Activeaza modul de performanta ridicata

Settings->System>Power&Battery  iar la Power Mode selecteaza Best Performance

  1. Actualizeaza driverele

Accesam Device Manager->se verifica actualizarile pentru placa video, SSD, etc. si se instaleaza cele mai recente drivere.

  1. Dezactiveaza efectele vizuale inutile

Acest lucru se poate face astfel: Settings->Accessibility->Visual Effects

  1. Reporneste periodic sistemul

Calculatorul devine din ce in ce mai lent dupa mai multe ore de functionare si atunci ar putea fi necesara repornirea sistemului dupa actualizari sau instalarea aplicatiilor noi.

[mai mult...]

Fix images not showing in Outlook

În Outlook, imaginile din emailuri pot să nu se afișeze deoarece programul le blochează automat din motive de securitate sau pentru a preveni încărcarea conținutului extern fără permisiune.

Activarea afișării imaginilor din Outlook
Pentru început, trebuie verificată setarea care controlează descărcarea  imaginilor din emailuri.Acest lucru îl putem seta din File->Options ->Trust Center->Trust Center Settings, apoi accesăm secțiunea Automatic Download și se debifează opțiunea Don’t download pictures automatically in HTML e-mail messages.


Dezactivarea add-in-urilor problematice
Uneori, anumite extensii instalate în Outlook pot împiedica afișarea corectă a imaginilor. Astfel că, din File, intrăm în Options și apoi Add-ins, iar la secțiunea Manage, se selectează COM Add-ins->Go și se dezactivează add-in-urile suspecte sau recent instalate. Acest lucru necesită repornirea Outlook-ului pentru ca modificările să fie aplicate.

Verificarea setărilor de Internet
Problema poate apărea și din cauza unor setări de internet care blochează salvarea anumitor elemente din emailuri. Deschide Control Panel->Internet Options->Advanced și debifează opțiunea Do not save encrypted pages to disk, apoi salvează modificările și repornește Outlook.

[mai mult...]

Microsoft has blocked macros-Security risk

Atunci când descarci un fișier de pe internet sau îl primești ca atașament prin email, Windows îi atașează automat un marcaj ascuns numit „Mark of the Web”, prin care îl identifică ca provenind dintr-o sursă externă și potențial nesigură iar Excel, respectând această etichetă, blochează automat rularea oricăror macrocomenzi din fișier până când tu decizi în mod explicit că ai încredere în el.

Pentru a-l face un fișier de încredere, trebuie parcurși următorii pași:

  1. File->Options->Trust center->Protected view->se debifează cele trei casete selectate.
  2. Apoi în Trusted locations-> Add new location->ștergem și lăsăm doar C:\ și apoi bifăm Subfolders of this location are also trusted.
[mai mult...]