Permitere utilizatorului de domeniu sa adauge computer la domeniu prin GPO

In acest articol veti vedea cum sa permiteti unui utilizator de domeniu sa adauge un computer la domeniu. Practic, aceasta permite unui utilizator sa adauge statiile de lucru la domeniu.

In mod implicit, orice utilizator autentificat are acest drept si poate adauga pana la 10 calculatoare in domeniu. Daca utilizatorul incearca sa adauge al 11-lea computer la domeniu, va primi o eroare. Conform Microsoft, utilizatorii care au permisiunea Create Computer Objects  pe containerul computere din Active Directory pot crea, de asemenea, conturi de computer in domeniu. Diferenta este ca utilizatorii cu permisiuni pe container nu sunt restricti la crearea a doar 10 conturi de computer.

[mai mult...]

Afla cum poti bloca gratuit accesul utilizatorilor la Facebook sau catre alte site-uri

Poate ca nu toate companiile au programe sau licente pentru filtrarea continutului de pe retelele lor. O solutie gratuita in privinta aceasta este implementarea urmatorului script de logare in Windows ce analizeaza fiecare user ce se logheaza si poate face o redirectionare atunci cand se intra pe facebook sau alt site dorit catre pagina companiei sau intranet.

 

[mai mult...]

Afla cum poti crea politici de securitate pentru compania ta folosind consola web Bitdefender GravityZone

Odata instalata, protectia Bitdefender GravityZone poate fi configurata si administrata din interfata web utilizand politicile de securitate. Imediat dupa instalare, politica implicita este alocata obiectelor din retea, aceasta politica fiind preconfigurata cu setarile recomandate de protectie.

Politica implicita nu poate fi modificata sau stearsa. O puteti utiliza doar ca si model pentru crearea de politici noi. Puteti crea oricat de multe politici va sunt necesare pe baza cerintelor de securitate. Politicile pot fi vizualizate si administrate pe pagina Policies. ( link: https://cloud.gravityzone.bitdefender.com )

 

policies-bitdefender

[mai mult...]

Monitorizeaza accesul si modificarile pe care le efectueaza persoanele care au acces in anumite foldere pe server

Ai un fileserver pe windows 2008/2012, iar pe acel server exista un folder cu informatii comune pentru toti userii si este share-uit in retea.

Fiecare user are drept de citire/scriere pe acel folder, iar un user din greseala a sters acel folder si doresti sa afli cine. Nu poti afla retroactiv, insa poti obtine aceste informatii pe viitor, daca activezi functia de audit.

[mai mult...]