Optimizare pc

Cum sa resetezi toate setarile placilor de retea si sa o iei de la zero in Windows 10 dupa Anniversary Update

Daca ai probleme pe partea de retea si nu ai reusit sa le rezolvi incercand toate solutiile pe care le sti, mai exista posibilitatea de a reseta complet toate conexiunile de retea(wireless, cablu, vpn, swich-uri virtuale,etc.) Acest reset va aduce starea componentelor de retea la starea initiala si va reinstala drivere, va sterge retelele wireless si parolele salvate, la fel si pentru conexiunile vpn salvate. Totul va fi ca la instalarea initiala.

 

[mai mult...]

Curata HDD / SSD pe OS X pentru mai mult spatiu liber

Fisierele “cache” sunt fisiere create in special de aplicatii si de sistemul de operare. Cand o aplicatia este lansata, aceasta isi salveaza pe o zona a hard drive-ului fisiere care sa o ajute la o lansare viitoare si sa-i mareasca viteza de executie. Tot in acelasi fel sunt si browser cache-urile. Atunci cand accesam un site, parte a continutului sau se va descarca in calculator sub forma de cache. Astfel ca la o accesare viitoare a acelui site, acesta se va incarca mult mai repede, pentru ca unele fisiere care il compun vor veni direct de pe hard disk.
Nu de putine ori s-a intamplat ca cache-urile unei aplicatii sa fie corupte iar aplicatia sa dea erori in momentul lansarii sau executarii unei anumite comnezi. Acesta este un alt motiv pentru care este recomandat ca periodic sa stergem aceste fisiere.
Haideti sa vedem cum stergem cache pe OS X fara a fi nevoie sa cumparam si sa instalam vreun software.

[mai mult...]