Curata HDD / SSD pe OS X pentru mai mult spatiu liber

Configurare noua (How To)

Situatie

Fisierele “cache” sunt fisiere create in special de aplicatii si de sistemul de operare. Cand o aplicatia este lansata, aceasta isi salveaza pe o zona a hard drive-ului fisiere care sa o ajute la o lansare viitoare si sa-i mareasca viteza de executie. Tot in acelasi fel sunt si browser cache-urile. Atunci cand accesam un site, parte a continutului sau se va descarca in calculator sub forma de cache. Astfel ca la o accesare viitoare a acelui site, acesta se va incarca mult mai repede, pentru ca unele fisiere care il compun vor veni direct de pe hard disk.
Nu de putine ori s-a intamplat ca cache-urile unei aplicatii sa fie corupte iar aplicatia sa dea erori in momentul lansarii sau executarii unei anumite comnezi. Acesta este un alt motiv pentru care este recomandat ca periodic sa stergem aceste fisiere.
Haideti sa vedem cum stergem cache pe OS X fara a fi nevoie sa cumparam si sa instalam vreun software.

Solutie

Pasi de urmat

Ne folosim de Finder pentru a ajunge la folder-ul in care sunt stocate pe hard drive System Cache, User Cache si Browser Cache.
In bara de meniu a Finder mergem la “Go“, apoi la “Go to Folder…”. Puteti folsi in Finder si keyboard shortcut-ul Shift+Command+G.

finder-go-to-folder

In caseta care se deschide tastam calea (path) folder-ului cache. ~/Library/Caches si apasam Go sau Enter.

library-cacheJPG

In folder-ul Cache selectam tot continutul prin comanda Command+A si apoi tragem fisierel in folder-ul Trash sau click dreapta si apoi Move to trash .

Puteti desigur apasa tasta “Back / Delete” pentru a le muta direct in Trash.

move-to-trash

Goliti continutul folder-ului Trash din Finder menu > Empty Trash

empty-trashJPG

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 17 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?