Punct de restaurare OS

Cum sa facem un System Restore Point in Windows 10 rapid cu un simplu dublu-click

Windows 10 vine la pachet cu multe functi de recuperare/backup care te pot ajuta in situati de urgenta ca: o posibila stergere, un atac din partea unui virus , malware, ransomware etc.

De obicei sistemul de operare face periodic un nou punct de restaurare a sistemului sau poti face tu manual.Totusi in acest tutorial o sa va invat cum sa facem o scurtatura pe desktop cu un script special care va va permite sa faceti un nou punct de restaurare cu un simplu dublu-click

[mai mult...]

Cum sa scrii un “Batch Script” in Windows

Stii sa utilizezi Command Prompt? Daca da, poti sa scrii un fisier batch. Intr-o descriere simpla, un fisier batch sau un batch script, este o lista cu multe comenzi ce sunt executate in momentul in care dai dublu click pe fisierul respectiv. Aceste scripturi functioneaza atat in DOS cat si in cele mai moderne sisteme de operare WINDOWS.

[mai mult...]

Foloseste Active Live CD / USB, alternativa la Hiren BootCD

Active live CD este esential atunci cand un calculator este infectat , nu booteaza sau are fisierele corupte. Putem folosi un Cd/Dvd sau un Usb pentru a boota acest mini sistem de operare cu toate tool-urile necesare reparatiei.

Luand in considerare ca sistemul de operare se instaleaza direct pe Cd/Dvd sau Usb , nu este necesara reinstalarea sistemului de operare direct pe hard disk-ul calculatorului .

 

[mai mult...]