Spatiu partitie

Cum putem recupera spatiu pe hdd folosind utilitarul Wise Disk Cleaner

Uneori apar situatii cand nu mai este decat foarte putin spatiu pe partitia sistemului de operare si asta impiedica buna functionare a windowsului. Exista mai multe variante prin care se pot sterge fisiere si astfel recupera din spatiul ocupat, dar in continuare o sa va prezint o solutie folosind utilitarul Wise Disk Cleaner.

Acest program vine in mai multe variante, atat ca instaler de windows cand si ca arhiva zip pentru a putea fi folosit ca program portabil (pus pe un stick si rulat de acolo pe orice calculator). Se poate descarca si folosi gratuit de la urmatorul link http://www.wisecleaner.com/download.html#products-table

Odata descarcat si executat, se va deschide o fereastra similara ca cea de mai jos.

[mai mult...]

Cum faci un stick USB read only ?

Poate ati avut nevoie la un moment dat sa distribuiti un soft sau o informatie pe un stick usb si doriti ca acea informatie sa ramana neschimbata. In plus nu va putea fi modificat nimic pe acel stick indiferent de sistemul de operare odata ce a fost facut read only, implicit acel stick va fi protejat de orice tip de virus.

Iata cum putem face acest lucru.

Atentie insa !

Solutia este permanenta, stickul nu va putea reveni la statutul de read-write.

[mai mult...]

recupereaza partitii corupte cu MiniTool

Se poate intampla ca datorita unor diverse erori hardware sau software, una sau mai multe partitii ale HDD-ului nostru sa devina corupte si imposibil de citit de catre windows. In acest caz am putea crede ca datele de pe ele sunt pierdute, dar aceste date pot fi recuperate cu software-uri specializate:

Un astfel de software este MiniTool recover damaged partition. Iata cum il folosim:

[mai mult...]