17 Probleme ale Windows 10 – și rezolvarile

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie


A fost nevoie de ceva timp, dar în ianuarie 2019, Windows 10 a depășit în cele din urmă predecesorul său în ceea ce privește cota de piață, încălcând bariera de 40%, este oficial cel mai popular sistem de operare din lume și cum Windows 7 se încheie anul viitor, numerele vor continua să crească.

Windows 10 este cunoscut pentru lansarea actualizărilor regulate pentru utilizatorii săi și este cel mai stabil sistem de operare Windows până în prezent, dar acest lucru nu înseamnă că utilizatorii nu au probleme cu acesta. De la actualizările blocate, perturbând fluxul de lucru la un spațiu de stocare semnificativ mai mic, există multe bug-uri cu unele soluții simple pentru ele.

În prezent, Microsoft lucrează la o caracteristică care ar permite unui utilizator să amâne actualizarea Windows timp de 35 de zile – suficient timp pentru a vă asigura că actualizarea însăși nu era defectă și că vă va slăbi sistemul, dar mai sunt încă multe lucruri care trebuie făcute pentru a lovi în sus.

Trecerea la Windows 10 dintr-o versiune anterioară poate fi, de asemenea, cauza unor probleme. Cei blocați în modurile Windows 7 vor avea un timp greu de adaptare la noile caracteristici, dintre care unele nu vor fi intuitive unui nou utilizator.

În mod frecvent, problemele cu care vă confruntați sunt experimentate de utilizatori din întreaga lume și există câteva soluții simple la problemele Windows 10 detaliate mai jos.

Solutie

Pasi de urmat

Nu se poate face upgrade de la Windows 7 sau Windows 8

Unele dintre cele mai frecvente probleme cu Windows 10 sunt cele care se întâmplă atunci când instalați mai întâi upgrade-ul de la Windows 7 sau Windows 8.

Acestea includ vizionarea mesajelor pe care aplicația Get Windows 10 (sau GWX) afirmând că mașinile considerate de Microsoft ca fiind perfect viabile pentru a primi actualizarea nu sunt compatibile, până la aplicația care nu apare niciodată în primul rând și la descărcările blocate și nereușite. Dacă aveți un PC încă încăpățânat pe Windows 7 sau Windows 8, există câteva lucruri de încercat:

Deschideți Panoul de control, executați Windows Update și asigurați-vă că PC-ul este complet actualizat. În cazul în care actualizările nu reușesc, executați Windows Troubleshooter (vedeți mai jos, numărul 3)
Utilizați instrumentul Media Creation. Nu vă bazați pe GWX: vizitați https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10, faceți clic pe Descărcați acum, salvați instrumentul și executați-l pe PC-ul pe care doriți să îl actualizați. Dacă acest lucru nu a funcționat pentru dvs. când a fost lansat Windows 10, încercați din nou acum – instrumentul a fost îmbunătățit.
Asigurați-vă că sistemul de dezactivare a executării hardware (DEP) este activat în BIOS, folosindu-va de manualul plăcii de bază pentru ajutor dacă aveți nevoie. Dacă aveți încă probleme, utilizați meniul Start pentru a căuta “performance” si executați, ajustați aspectul și performanța Windows, dați clic pe fila “prevenire executare a datelor” și dezactivați funcția DEP pentru toate programele și serviciile, apoi reporniți și încercați din nou.

Nu se poate trece la ultima versiune Windows 10

Windows 10 primește atât de des actualizări destul de mari, cum ar fi actualizarea Creatorilor în martie 2017, actualizarea Creatorilor de toamnă în octombrie 2017 și actualizarea din 18 aprilie și octombrie 2018 anul trecut. Fiecare dintre aceste actualizări majore introduce noi caracteristici pentru Windows 10, precum și remedierile de securitate ale erorilor și multe altele.

În ciuda faptului că Windows 10 este cea mai stabilă versiune, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă utilizatorii platformei este actualizarea la ultima versiune de Windows 10 când este lansată.

Cu toate acestea, orice actualizări de acest gen nu vor apărea la fel la toți, ceea ce înseamnă că va trebui să recurgeți la actualizarea manuală a sistemului de operare.

Înainte de a începe actualizarea, va trebui să verificați versiunea Windows 10 pe care o executați deja. Puteți face acest lucru mergand la ecranul “Despre Windows”.

Dacă sunteți gata să instalați cea mai recentă versiune de Windows 10, puteți utiliza instrumentul Windows Update (instrucțiunile de mai jos), deși alternativa instrumentului Media Creation Tool este cea mai fiabilă opțiune. Pur și simplu trebuie să îl descărcați, să îl instalați și să-l utilizați pentru a actualiza manual PC-ul la cea mai recentă versiune.

Nota: Când executați Instrumentul de creare a conținutului media, este posibil să nu vedeți nicio referire la actualizarea la versiunea ulterioară a Windows 10 când utilizați software-ul sau la ce versiune va actualiza sistemul. În schimb, se referă la faptul dacă este versiunea Home sau Business pe care încercați să o instalați și atât timp cât aceasta este versiunea pe care o executați, puteți să fiți siguri că va fi instalată cea mai nouă construcție.

De asemenea, asigurați-vă că ați optat să păstrați fișierele și aplicațiile personale și faceți clic pe Instalați pentru a păstra intact datele, aplicațiile și majoritatea setărilor. Acum, când atingi instalarea, ar trebui să înceapă să instaleze cea mai actualizată versiune a sistemului de operare.

Aveți mult mai puțin spațiu de stocare liber decât înainte

S-ar putea să nu știți, dar după instalarea Windows 10 versiunea veche a sistemului de operare este agățat în jurul valorii de fundal, ocupând spațiu util. Uimit? Când ați făcut upgrade, vechea versiune de Windows nu dispare. Este încă în partea din spate a sistemului și merge după numele “windows.old” și ocupă spațiu valoros pe disc.

S-ar putea să vă întrebați de ce sa întâmplat acest lucru și răspunsul este, pentru că Microsoft nu este la fel de controlat ca și alte companii mari de tehnologie. În loc să-i forțeze pe utilizatori să își actualizeze hardware-ul și să nu se uite niciodată înapoi, Microsoft ține pasul fișierelor importante care au alcătuit sistemul dvs. de operare anterior în unitatea C: /. Acest lucru este în cazul în care nu vă place noul Windows 10 și puteti sa decideți să reveniți la sistemul de operare anterior pentru care ați putea fi mai obișnuit.

Dacă vă place noul sistem de operare și doriți să îl ștergeți pe cel vechi, faceți clic pe butonul Start din Windows și tastați “curățare” pentru a căuta în mod automat sistemul. O aplicație “Curățire disc” trebuie să apară înaintea dvs. în câmpul criteriilor de căutare. Faceți clic pe acesta pentru a deschide aplicația.

Ar trebui să apară o casetă de selectare a unității. Pur și simplu selectați unitatea pe care este instalat sistemul de operare. Unitatea implicită ar trebui să apară mai întâi, care este, de obicei, unitatea C: /. Dacă sunteți încrezător că aceasta este unitatea principală în care este instalat sistemul dvs. de operare, apăsați OK. Windows ar trebui să vă scaneze sistemul pentru o vreme și apoi o casetă va apărea.

Acum s-ar putea întâmpla două lucruri. S-ar putea să vi se prezinte o listă de fișiere de șters imediat, dintre care una este “Instalarea Windows anterioară” sau dacă această opțiune nu este vizibilă, va trebui să selectați opțiunea “Curățare fișiere sistem” de pe stânga jos.

Windows va face mai multe calcule și vă va da o altă casetă foarte asemănătoare, de data aceasta cu opțiunea de a șterge “instalările precedente ale Windows. S-ar putea să trebuiască să derulați în jos pentru a o găsi, dar ar trebui să fie un număr considerabil de spațiu utilizat, în cazul nostru, aproape 5GB. Bifați această opțiune și faceți clic pe OK. În caseta separată de mesaj care apare întrebând dacă sunteți sigur că doriți să faceti acest lucru, faceți clic pe Ștergere fișiere și ați terminat.

Windows Update nu funcționează

Mulți oameni au raportat probleme cu Windows Update în Windows 10. Verificați mai întâi că ați actualizat actualizarea Windows 10 Fall (a se vedea mai sus, numărul 2). Dacă în continuare aveți probleme, descărcați și executați Windows Update Troubleshooter, apoi reporniți și încercați să actualizați din nou.

Dacă problemele rămân, este posibil să aveți nevoie să rămâneți mai puțin blocați. Mai întâi, verificați dacă este configurată funcția Restaurare sistem (a se vedea mai jos, numărul 7) și creați un punct de restaurare. În acest caz, utilizați Win + x și selectați Command Prompt (Admin), apoi tastați “net stop wuauserv” (fără ghilimele) și apăsați Enter, urmat de “net stop bits” și Enter. Ar trebui să vedeți confirmări că fiecare serviciu a fost oprit sau nu mai este activ. Apoi, deschideți Explorer, navigați la C: Windows SoftwareDistribution și ștergeți conținutul, inclusiv orice subdosare. Acum reporniți, deschideți Windows Update și faceți clic pe Check for updates.

 

Dezactivați actualizările forțate

Dacă sunteți asemănător cu noi, ați configurat versiuni anterioare Windows, astfel încât acestea să nu instaleze automat actualizările – un restart forțat este unul prea mult. Pentru a fi corect față de Microsoft, Windows 10 se ocupă de post-actualizare repornește mult mai elegant, dar mai degrabă ar fi să avem control de la bun început.

Există o soluție pentru utilizatorii care rulează Windows 10 Pro: din meniul Start, căutați “gpedit” și rulați Editorul de politici de grup. Extindeți Configurația computerului în panoul din partea stângă și navigați la Șabloane de administrare Componente Windows – Windows Update. Faceți dublu clic pe Configurați actualizările automate din listă, selectați butonul Activat și în caseta din stânga selectați 2 – Notificați pentru descărcare și notificați pentru instalare. Acum faceți clic pe OK și veți fi anunțat ori de câte ori există actualizări – din păcate, acestea vor fi o iritare zilnică dacă utilizați Windows Defender.

Editorul politicilor de grup nu este disponibil pe Windows 10 Home, dar vă recomandăm să deschideți cel puțin Windows Update, faceți clic pe Opțiuni avansate și selectați Notificați pentru a programa repornirea din lista, alegeți cum este actualizata lista. În timp ce sunteți aici, toți utilizatorii de Windows 10 ar putea să dorească să facă clic pe alegeți modul în care sunt livrate actualizările și să vă asigurați că actualizările de pe mai multe locații sunt fie dezactivate, fie setate pe PC-uri în rețeaua locală.

 

Dezactivați notificările inutile

Centrul de acțiune Windows 10 este o modalitate excelentă de a vedea toate mesajele importante ale computerului dvs., cu ajutorul anunțurilor pop-up și notificărilor din e-mail, aplicații sociale precum Facebook, actualizări de la software-uri cum ar fi Adobe Creative Suite și chiar mesaje de sistem de la Windows.

Din nefericire, acesta poate deveni rapid aglomerat cu notificări care nu vă interesează cu adevărat și este necesar să respingeți mesajele repetate de la aplicațiile care vă așteaptă, ceea ce poate fi enervant.

Din fericire, există o modalitate ușoară de a vă asigura că centrul de acțiune vă arată numai informații relevante. Deschideți meniul de setări, apoi navigați la System | Notificări și acțiuni. Veți găsi o serie de comenzi care reglementează modul în care sunt afișate notificările, inclusiv posibilitatea de a dezactiva sfaturile Windows, de a dezactiva notificările de pe ecranul de blocare sau de prezentare și chiar de opțiunea de a dezactiva total notificările.

Puteți, de asemenea, să dezactivați notificările pe bază de aplicație, deci dacă Java continuă să vă pună în așteptare să instalați o actualizare sau Candy Crush Saga nu va înceta sa va anunte despre alte câteva nivele, puteți să dezactivați notificările pentru acele aplicații în timp ce părăsiți software-ul de care aveți nevoie să vă dea notificări.

 

Fixați setările de confidențialitate și de date

Nu suntem un fan al unora dintre setările implicite de partajare a datelor în Windows 10 și le recomandăm tuturor utilizatorilor să le revadă periodic. Utilizați meniul Start pentru a căuta și rula aplicația Setări, apoi faceți clic pe Confidențialitate. În panoul din stânga, veți vedea multe zone în care computerul ar putea să partajeze date. Merită să vă petreceți timp verificând pentru că vă convine să permiteți aplicațiilor să folosească camera foto, microfonul, informațiile despre cont și așa mai departe și unde vă aflați, verificându-vă că nu apar de surprize în liste. Rețineți, de asemenea, că setarea implicită Feedback & diagnostic este de a trimite date îmbunătățite către Microsoft.

Dacă utilizați Windows Defender, faceți clic pe săgeata înapoi și selectați Actualizare și securitate, apoi Windows Defender. Verificați că sunteți mulțumit de comportamentul implicit, de a permite detectarea pe bază de cloud și transmiterea automată a eșantioanelor.

Mulți oameni nu se simt confortabil cu ideea de Wi-Fi Sense, care este proiectat să vă aducă rapid pe rețelele wireless. Pe un dispozitiv cu Wi-Fi, faceți clic pe săgeata înapoi, selectați Rețea și Internet, faceți clic pe WiFi și selectați Administrare setări WiFi. Vă recomandăm insistent să dezactivați Conectarea la hotspoturile deschise sugerate, Conectați-vă la rețelele partajate de contactele mele și dezactivați butonul sub serviciile WiFi Plătit, dacă este prezent.

În plus, Wi-Fi Sense ar putea avea ca rezultat împărțirea acreditărilor wireless ale rețelei dvs. între dispozitivele pe care nu le controlați: permiteți unui utilizator să se conecteze și contactele lor – și, eventual, ale acestora, pot fi, de asemenea, capabile. În mod deosebit, singurul remediu este să redenumiți SSID-ul rețelei dvs. astfel încât să se termine cu “_optout”. Vă recomandăm să restrângeți vizitatorii într-o rețea fără fir pentru oaspeți, să configurați propriile dispozitive să nu utilizați Sense Wi-Fi și să cereți personalului să facă același lucru înainte de a permite dispozitivelor Windows 10 să intre în rețeaua wireless principală.

 

Unde este Safe Mode atunci când aveți nevoie de el?

Nimic nu iese din problemele Windows ca Safe Mode, de aceea este inexplicabil ca nu mai puteti intra prin apasarea tastelor F8 sau Shift + F8 la boot. Deși este încă disponibil în Windows 10, trebuie să porniți mai întâi Windows, apoi reporniți fie să țineți apăsată tasta Shift din stânga, fie printr-o opțiune din Actualizare și securitate din aplicația Setări. Nici o metodă nu este utilă dacă PC-ul dvs. nu poate porni în Windows în primul rând.

Nu puteți obține acest lucru, motiv pentru care este util să creați o perioadă de timp de pornire în modul Safe Mode înainte ca problemele să vină. Apasati Win + x și selectați Command Prompt (Admin), apoi tastați bcdedit / copy {current} / d “Windows 10 Safe Mode” și apăsați Enter. Din meniul Start, tastați msconfig, executați Configurația de sistem în rezultate și navigați la fila Boot. Evidențiați opțiunea Windows 10 Safe Mode pe care tocmai ați creat-o, bifați boot-ul securizat și selectați Minimal în opțiunile Boot și – dacă este necesar – reduceți valoarea Timeout astfel încât să nu fie inconveniente – minimul este de trei secunde. ​​Faceți toate setările de încărcare permanente (de fapt puteți reveni aici pentru a șterge intrarea în modul Safe Mode) și faceți clic pe OK.

Puteți repeta acești pași, înlocuindu-le cu nume potrivite în ghilimele de la Prompt Command, pentru a crea comenzi rapide pentru Safe Mode with Networking (bifați Network rather than Minimal in System Configuration) și Safe Mode cu Command Prompt (Alternate shell).

Activați Restaurarea de sistem

O altă alegere inexplicabilă în Windows 10 este că sistemul de restaurare nu este activat în mod implicit; nu am fi ezitat să o pornim. Căutați “Creați un punct de restaurare” din meniul Start și selectați-l în rezultate, apoi evidențiați unitatea de sistem, faceți clic pe butonul Configurare și selectați Activare protecție sistem. Utilizați cursorul pentru a seta o cantitate adecvată de spațiu maxim pe disc – ar trebui să fie suficiente aproximativ 5 GB. Rețineți că, deranjant, upgrade-ul la Windows 10 versiunea 10586 o dezactivează din nou – va trebui să-l reporniți.

 

Localizare incorectă, Cortana “nu este disponibilă”

Opțiunile de localizare Windows 10 par confuze și am avut mai multe rapoarte de localizare incorectă chiar și în computerele care au fost actualizate de la instalări corect instalate Windows 7 sau Windows 8. Problema cea mai frecventă pare să fie datele de sistem stabilite în formatul american MM / DD / YY, dar Windows poate de asemenea să raporteze că Cortana nu este disponibil, chiar și în regiunile unde se află.

Din meniul Start, căutați “regiune” și alegeți regiunea și setările limbii. Verificați dacă Romania este selectata sub Țară sau regiune și verificați dacă limba sau limbile alese se afișează sub Limbi. Selectați limba principală, faceți clic pe Opțiuni și faceți clic pe Descărcare sub pachetul de limbi și opțiunile de vorbire dacă sunt prezente. Verificați pe această pagină că tastatura este de asemenea corectă – dacă nu este, adăugați cea corectă, apoi selectați cea greșită și scoateți-o.

Dați clic pe săgeata înapoi și selectați Setări suplimentare de dată, oră și regională. Sub Limbă, dați clic pe Modificați metodele de introducere, selectați limba aleasă, mutați-o în partea de sus a listei dacă nu există deja și faceți clic pe Opțiuni. Sub limbajul de afișare Windows se poate vedea fie Activat, fie Disponibil – dacă acesta din urmă, faceți clic pe Faceți această limbă principală. Dacă nu vedeți nici unul, descărcați și instalați pachetul de limbi, apoi faceți-l limba principală.

Dați clic pe săgeata înapoi pentru a reveni la preferințele de limbă, iar în panoul din partea stângă faceți clic pe Modificați formatele de dată, oră sau număr și verificați dacă formatul este setat la limba corectă. Verificați locația Acasă din fila Locație și, în final, utilizați fila Administrare pentru a verifica localizarea sistemului și utilizați butonul Copiere setări pentru a aplica setările în ecranul de întâmpinare și în noile conturi de utilizator.

Fixați viteza de bootare a sistemului

La fel ca Windows 8 înainte de aceasta, Windows 10 folosește un boot hibrid pentru a activa timpii rapizi de încărcare. Când închideți sistemul, procesele de aplicații și aplicații sunt întrerupte, însă nucleul Windows în sine este hibernat pentru a permite o repornire mai rapidă. În teorie, este minunat, dar pare să fie în continuare foarte lent pentru unii utilizatori de Windows 10.

Dezactivați-l căutând Opțiuni de alimentare din meniul Start și executând apletul Panoului de control corespunzător, apoi în panoul din stânga faceți clic pe Alegeți ce fac butoanele de alimentare. Faceți clic pe Modificați setările care în prezent nu sunt disponibile, derulați în jos și debifați activați pornirea rapidă, apoi faceți clic pe Salvați modificările. Acest lucru ar trebui să împiedice pornirea foarte lentă pe PC-urile afectate. Unii utilizatori raportează că, dacă repornește ulterior, re-urmăresc pașii și reactivează pornirea rapidă, problema rămâne vindecată.

Dacă porniți cu două operațiuni între Windows 10 și Windows 7, comutarea între pornire rapidă va remedia și problema dacă Windows 7 verifică discurile de fiecare dată când îl porniți: Cu pornire rapidă activată, sistemul de operare anterioară nu recunoaște că discurile au fost închise corespunzător de Windows 10.

Ecranul de blocare este deranjant

Reveniți la un dispozitiv Windows 10 blocat și veți vedea o imagine destul de bună. Este frumos, dar este un obstacol inutil în calea conectării. Dacă sunteți atât de nerăbdător ca și noi, dezactivați ecranul de blocare căutând meniul Start, regedit și executând editorul de registri.

Navigați la HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Windows. Dacă nu vedeți deja o cheie numită “Personalizare”, selectați tasta Windows, faceți clic dreapta pe ea, alegeți New> Key și redenumiți această cheie nouă pentru Personalizare. Faceți clic dreapta pe tasta Personalizare, selectați din nou, apoi selectați DWORD (32-bit) Value. Selectați noua valoare # 1 în panoul din dreapta și utilizați F2 pentru a o redenumi NoLockScreen, apoi faceți dublu clic pe ea, modificați datele de valoare la 1 și faceți clic pe OK. După repornire, ecranul de blocare va dispărea.

Nu pot porni un DVD!

Windows 10 a fost expediat fără o aplicație pentru a reda DVD-uri. Ceea ce nu este grozav dacă doriți să vizionați filme pe PC.

Din fericire, Microsoft a lansat o aplicație ca descărcare. Problema este că va costă £ 11.59. De asemenea, a obținut un rating total de doar două stele. Alternativ, puteți descărca VLC, care este gratuit și funcționează la fel de bine dacă nu și mai bine.

Opriți Windows 10 sa utilizeze datele 4G

Windows 10 folosește adesea lățimea de bandă a internetului invizibil în fundal, care poate deveni un dezastru al datelor dvs. mobile dacă utilizați un hotspot portabil.

Pentru a opri Windows 10 să devoreze numărul de date celulare în fundal:

Accesați Setări, apoi Rețea și Internet.
Selectați Wi-Fi și apoi Opțiuni avansate.
Faceți clic pe “Setați ca conexiune măsurată” și Windows va opri preluarea de date neesențiale în fundal, cum ar fi actualizările de aplicații și actualizările plăcii de start.

În mod ciudat, acest sfat nu funcționează dacă PC-ul se conectează la internet prin Ethernet.

Salvați o pagină Web ca fișier HTML în Microsoft Edge

Bizar, noul browser web Microsoft Windows 10 nu poate salva paginile web ca fișier HTML. Singura soluție este să deschideți pagina Web din Internet Explorer 11 (care este încă inclusă ca standard cu Windows 10) și salvați de acolo.

Pentru a face acest lucru:

Selectați meniul din extrema dreaptă a ferestrei Edge.
Selectați opțiunea “Deschideți cu Internet Explorer”. Aceasta va deschide pagina web curentă într-o filă nouă în IE.
În IE 11, apăsați Control-S de pe tastatură pentru a accesa caseta de dialog Salvare ca.

 

Porniți blocarea ferestrelor pop-up pe margine

Dacă ați folosit Microsoft Edge, este posibil să constatați că anunțurile pop-up vor avea acces la site-urile pe care doriți să le vizitați. Puteți dezactiva ferestrele pop-up făcând clic pe pictograma cu trei puncte din partea dreaptă a barei de adrese și apoi făcând clic pe “Setări”, apoi pe “Afișați setările avansate”. Sub “Blocați ferestrele pop-up” asigurați-vă că este setat la “On”.

Fișiere care se deschid cu aplicații implicite greșite

Windows 10 are un obicei urât de a reveni la setările implicite ale tuturor asociațiilor de fișiere atunci când se actualizează. Aceasta înseamnă că, chiar dacă setați în mod specific anumite tipuri de fișiere pentru a fi deschise cu anumite aplicații, acestea pot reveni la setările implicite Windows.

Acest lucru nu este ideal, mai ales având în vedere că aplicațiile Windows implicite pentru mai multe sarcini sunt inferioare alternativelor terților. Din fericire, există o soluție foarte simplă pentru aceasta, permițându-vă să vă restaurați asociațiile preferate.

Deschideți aplicația Setări pentru Windows 10, iar în fila Sistem, ar trebui să găsiți o categorie marcată “aplicații implicite”. De aici, veți putea alege ce aplicație deschide diferite tipuri de materiale media. De exemplu, îl schimbați astfel încât muzica să fie redată în Windows Media Player în loc de Groove Music.

Puteți ajunge chiar la detalii fine, schimbând aplicațiile care se ocupă de anumite extensii de fișiere. Aceasta înseamnă că puteți seta diferite programe pentru a deschide anumite fișiere imagine sau video, de exemplu, în timp ce majoritatea se ocupă de o altă aplicație.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(41 din 82 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?