5 moduri de a ajuta bateria controlerului PS5 să dureze mai mult

Configurare noua (How To)

Situatie

Maximizați-vă timpul de joacă cu aceste sfaturi pentru economisirea energiei.

Controlerul DualSense de la Sony este plin de funcții pentru a vă face experiența PS5 mai captivantă. Ceea ce nu vă spune Sony este că aceste caracteristici pot afecta serios durata de viață a bateriei acestor controlere. Din fericire, există modalități de a prelungi durata de viață a bateriei controlerelor tale.

Solutie

Pasi de urmat

Cât ar trebui să dureze bateria DualSense?
Durata medie de viață a bateriei DualSense depinde în mare măsură de tipurile de jocuri pe care le jucați de obicei și de numărul modelului. Cel mai nou model DualSense pretinde o durată maximă de viață a bateriei de 12 ore, dar modelul original poate varia de la șase la opt ore, în funcție de setări și de tipurile de jocuri pentru care este utilizat.

În funcție de nivelul de intrare necesar și de cât de des anumite titluri utilizează numeroasele funcții ale controlerului, DualSense poate să nu reziste nici măcar pe jumătate din timp. Unele jocuri folosesc anumite funcții, cum ar fi feedback-ul haptic și declanșatoarele adaptive, mai intens decât altele, dar multe dintre acestea pot fi apelate înapoi sau dezactivate complet.

Dezactivați funcțiile opționale
Dacă sunteți dispus să sacrificați unele dintre funcțiile mai high-tech ale DualSense, puteți reduce sarcina bateriei interne a controlerului. Pentru a le găsi, accesați meniul de setări al PS5 prin pictograma roată din dreapta sus a ecranului de pornire al consolei.

De acolo, navigați la Accesorii > Controler (General) unde veți găsi o listă de setări pentru numeroasele caracteristici ale controlerului. Aici, puteți regla intensitatea funcției de vibrație, efectele de declanșare adaptive și luminozitatea luminii indicatoare.

Derularea în jos la „Setări asociate” vă va permite, de asemenea, să reglați volumul difuzorului încorporat. Un volum mai mic va ajuta la reducerea cantității de putere necesară pentru difuzor, dar reducerea completă a acestuia poate împiedica eficacitatea unor funcții din joc.

Opriți microfonul încorporat și utilizați o căști fără fir
Suplimentând funcționalitatea „tot în unul” a lui DualSense, controlerul are și un microfon încorporat. Microfonul este pornit automat cu controlerul și poate consuma semnificativ bateria chiar și atunci când nu este utilizat în mod activ. Puteți opri microfonul cu butonul mic alb dintre stick-urile analogice, dar puteți, de asemenea, să împiedicați pornirea acestuia.

Pentru a dezactiva automat microfonul la conectarea la PS5, navigați la ecranul „Setări” prin pictograma roată din dreapta sus. Apoi, accesați Sunet > Microfon > Stare microfon când sunteți autentificat și setați-l la „Mut”.

Menținerea microfonului dezactivat va crește automat intensitatea funcției de vibrație a lui Dualsense, așa că asigurați-vă că verificați din nou aceste setări sub „Controller (General)” > „Intensitate vibrație” după ajustarea acestei setări.

Dacă utilizați o cască externă pentru experiența dvs. de joc, conectarea directă a unuia la controler poate, de asemenea, să epuizeze bateria. Pentru a evita acest lucru, încercați să utilizați o cască USB sau wireless Bluetooth conectată direct la consolă în loc să utilizați mufa pentru căști încorporată a DualSense. Consultați câteva dintre căștile noastre preferate pentru gaming.

Porniți temporizatorul de oprire automată a controlerului
Uneori s-ar putea să iei o pauză când joci sau poate că folosești în mod regulat PS5 pentru streaming media, cum ar fi filme sau emisiuni de televiziune. Când controlerul dvs. nu este utilizat în mod activ, îl puteți preveni să-și irosească bateria, pornind un temporizator care îl va opri automat după o anumită perioadă de timp.

Pentru a găsi temporizatorul de oprire automată, accesați ecranul „Setări” al PS5 și navigați la Sistem > Economisire energie > Setați timpul până când controlerele se opresc. Aici, puteți regla timpul care trece înainte ca DualSense să se oprească automat. Îl puteți seta să se oprească după 10, 30 sau 60 de minute sau deloc.

În acest fel, vă puteți odihni știind că controlerul nu se va epuiza singur dacă lăsați consola pornită în timp ce sunteți plecat sau nu utilizați în mod activ controlerul.

Evitați să lăsați bateria să se descarce complet
Poate fi tentant să profitați la maximum de controler lăsându-l să se usuce singur înainte de a-l conecta, dar acest lucru poate degrada bateria internă mai repede. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că îl conectați la un încărcător atunci când PS5 vă anunță că bateria este descărcată.

PS5 va trimite o notificare pe ecran atunci când controlerul este aproape de moarte, care este de obicei cu 10-15 minute înainte de a muri. Conectarea la priză sau conectarea acesteia la o stație de încărcare atunci când se întâmplă acest lucru poate ajuta să vă asigurați că bateria internă rămâne sănătoasă, deoarece încărcarea acesteia de la zero poate crește efortul.

Dacă totul eșuează, înlocuiți bateria
Controlerele DualSense de la Sony nu sunt concepute strict pentru a putea fi reparate de utilizator, dar asta nu înseamnă că oricum nu o puteți face. În timp ce acest lucru nu este de obicei recomandat celor cărora nu se simt confortabil să joace cu un controler scump, este destul de simplu de făcut.

Înlocuirea bateriei este oarecum un proces, dar este relativ ușor cu puține cunoștințe tehnice. Site-ul de bricolaj iFixit are un ghid pentru înlocuirea bateriei DualSense pe care îl puteți urma. Aceasta implică scoaterea butoanelor negre și a umărului, astfel încât să puteți scoate carcasa exterioară și să accesați componentele interne.

Procesul este relativ simplu și necesită doar două lucruri; o baterie de schimb și un obiect îngust, cum ar fi o unealtă din plastic sau o cârpă de chitară. Pentru comoditate, puteți găsi truse pe Amazon care includ tot ce aveți nevoie pentru puțin sub 14 USD.

Puteți obține, de asemenea, baterii reîncărcabile cu clips pentru DualSense, care se pot conecta direct la consolă. Acestea variază de obicei între 15 și 20 USD, deși trebuie să fie încărcate separat de controler. Din fericire, de obicei vin cu un cablu de încărcare care poate fi lung de trei picioare.

Nu vă stresați prea mult pentru bateria DualSense
Deși pierderea puterii în controler poate fi enervantă, este important să rețineți că hardware-ul nu este adesea construit pentru a dura pentru totdeauna. Bateria internă se degradează în mod natural în timp, indiferent de cât de mult este folosită, dar cu aceste sfaturi, poți măcar să prelungești puțin procesul.

Dacă doriți o baterie mai bună fără a sacrifica niciuna dintre caracteristicile sale de bază, ați putea lua în considerare modelul Dualsense Edge. Ca alternativă, un cablu de încărcare USB-A la USB-C, lung și frumos, poate ajuta la reducerea decalajului dintre canapea și consolă, astfel încât să vă puteți juca și să vă încărcați confortabil.

Pentru a vă maximiza și mai mult experiența de joc pe PS5, consultați aceste sfaturi pentru a crește performanța consolei sau pentru a găsi câteva alternative la controlerele primare incluse în consola dvs.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 din 0 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?