Accesarea unei platforme web securizata prin RDP

Configurare noua (How To)

Situatie

Sunt cazuri in care este necesar sa lucrezi de acasa si ai nevoie sa operezi pe niste platforme web securizate pe care te autentifici cu ajutorul unui certificat digital ce se afla pe un token electronic de tip stick usb. Situatia prezentata mai jos este valabila in cazul in care trebuie sa accesezi remote statia de la birou, iar URL-ul mentionat sa il deschizi de pe statie.

Solutie

Pasi de urmat

Instalezi cu drept de administrator lantul de incredere de la Certsign pe laptop-ul pe care vei lucra de acasa, dupa care restartezi laptop-ul si conectezi token-ul usb la un port al acestuia.

Pe statia de la birou trebuie activat serviciul de acces remote si adaugate drepturile pe utilizator. Dai click dreapta pe This PC, Properties, Remote settings, iar aici trebuie sa bifezi ca in imaginea de mai jos si sa adaugi drepturile utilizatorului respectiv.

Acum totul este pregatit si va trebui sa deschizi consola Remote Desktop Connection de pe laptop (tastezi in RUN “mstsc.exe” sau in meniul de cautare  “Remote Desktop Connection”) si sa faci setarile necesare pentru ca statia de la birou sa recunoasca certificatul digital de pe stick-ul usb necesar autentificarii pe site-ul securizat.

Dupa ce te-ai conectat remote pe statia de la birou poti accesa din browser-ul acesteia link-ul

securizat pe care te vei autentifica cu ajutorul certificatului digital instalat la inceput pe laptop,

singura conditie fiind ca statia de la birou să fie pornita și conectata la rețea.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?