Access is denied la instalarea programelor Msiexec.exe

Configurare noua (How To)

Situatie

Când întâlniți eroarea “Msiexec.exe Access is Denied“, este imposibil să instalați orice aplicație .msi sau să eliminați programul din secțiunea programs and features. Acest lucru este foarte frecvent intalnit la sistemele Windows XP, Vista și Windows 7.

Problema poate apărea dacă fișierele Windows Installer de pe computer sunt deteriorate sau lipsesc sau dacă instalați sau eliminați un program cum ar fi Microsoft Office care folosește fișierul pachet de instalare software Windows Installer (MSI) cu extensia .msi.

Solutie

Metoda 1: Reînregistrați Windows Installer

Apăsați tasta Windows + R, tastați “% windir% system32” și apoi faceți click pe OK. Aceasta deschide directorul în care se află Msiexec.exe.

Locația fișierului Msiexec.exe este o combinație între locația curentă și fișierul executabil Msiexec.exe. În cele mai multe cazuri, ar trebui să fie c: Windows system32 Msiexec.exe.

Apăsați tasta Windows + R, tastați “regedit” și apoi faceți click pe OK. Aceasta va deschide Editorul de registri Windows.

Extindeți  panoul din stânga și navigați la HKEY_LOCAL_MACHINE> SYSTEM> CurrentControlSet> Services> MSIServer. În panoul din dreapta, faceți click pe ImagePath și selectați Modify.

Tastați locația Msiexec.exe în caseta Value data (Valoare date) urmată de valoarea “/ V”, apoi faceți click pe OK. De exemplu, dacă locația fișierului este C:Windowssystem32Msiexec.exe, tastați “C:Windowssystem32Msiexec.exe / V” în casetă.

Ieșiți din registru și porniți calculatorul în safe mode.

Apăsați tasta Windows + R, tastați “msiexec/regserver” și apoi faceți click pe OK pentru sistemele de operare pe 64 de biți, trebuie de asemenea să tastați “%windir%Syswow64Msiexec/regserver”.

Reporniți pentru a iesi din safe mode și verificați dacă problema persistă.

Metoda 2: Reinstalarea programului Windows Installer

Deschideți o fereastră cmd cu drepturi de administrator

În fereastra cmd, tastați următoarele comenzi;

cd %windir%system32
attrib -r -s -h dllcache
ren msi.dll msi.old
ren msiexec.exe msiexec.old
ren msihnd.dll msihnd.old
exit

Reporniți pc-ul și descărcați Windows Installer 4.5 Redistributable și apoi instalați-l. Cu toate acestea, acest lucru se aplică la Windows XP, Vista, Windows Server 2003 și 2008.

Reporniți Windows și verificați dacă problema persistă.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?