Activare “IE Mode” pe noul Microsoft Edge

Situatie

Microsoft nu renunță la bătălia cu Google pentru browsere și lansează noul Microsoft Edge, la 5 ani distanță de versiunea precedetă. Noul Edge, bazat pe Chromium, conține multe îmbunătățiri față de versiunea anterioară, dar și caracteristici noi, cum ar fi “Profiles” sau “IE Mode”, aflat deocamdată în fază beta. Însă poate fi activat în câțiva pași, urmărind procedura de mai jos.

Pentru cei care încă folosesc IE pentru a accesa diferite site-uri neactualizate sau aplicații legacy într-o rețea locală, această metodă ar putea fi utilă, nemaifiind necesară utilizarea a două browsere în același timp. Pentru cei care nu au instalat noul Microsoft Edge, îl puteți descărca de aici. Această versiune va dezinstala vechiul Microsoft Edge.

Solutie

Pasi de urmat

După ce ați instalat noul Edge, îl vom deschide, vom deschide un nou tab și vom accesa următoarea pagină:

edge://flags/#edge-internet-explorer-integration

 

În tabul deschis, vom găsi o setare numită Enable IE Integration, cu setarea Default, pe care o vom schimba cu IE Mode.

În momentul instalării noului Edge, o scurtătură va fi automat creată pe Desktop. Pentru cei care au șters această scurtătură, este necesar să o creeze. Calea către executabil este următoarea:

C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\msedge.exe

După aceea, vom da click dreapta pe scurtătură > Properties. În câmpul Target, vom adăuga la final, după ghilimele:

–ie-mode-test

Apoi vom da click pe OK. Pentru cei care folosesc iconița Edge pe taskbar, puteți face Pin la Edge folosind scurtătura editată mai devreme (Click dreapta pe scurtătură, Pin to Taskbar). Astfel, veți avea și IE Mode activat.

Pentru a deschide un site în modul IE, accesați un site (www.google.ro spre exemplu), iar în partea dreaptă sus, click pe butonul de Meniu > Mai multe Instrumente (More Tools) > Deschideți site-ul în modul Internet Explorer (Open website in Internet Explorer mode).

Edge va deschide site-ul dvs în modulul IE.

Pentru a deosebi site-urile deschise în mod normal de ce deschise în IE Mode, o iconiță a IE va fi afișată în bara de adresă pentru tab-urile deschise în IE compatibility.

Tip solutie

Permanent
Share ..

Voteaza

(7 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

We are all close together

A problem, a question, an emergency?
Do not hesitate to visit the help centre, we can help you.

Copyright © 2020 Askit. All rights reserved

Suport Tehnic