Afla ce este un RSS si la ce foloseste

Configurare noua (How To)

Situatie

RSS vine de la “Really Simple Sindication” sau “Rich Site Summary”. Un feed RSS permite livrarea de continut intr-un agregator de feed-uri.

Solutie

RSS poate fi folosit pentru știri, weblog-uri și podcasting.   Feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini să fie informați la actualizarea conținutului de pe aceste pagini web, prin folosirea unui soft special numit agregator.

Pentru a fi la curent cu aceste informatii(un site de stiri care publica informatii noi la fiecare 30 de minute), adica pentru a citi toate stirile nou aparute, poti folosi un agregator de feed-uri sau feed reader, cu ajutorul caruia te abonezi la un feed RSS.

rss-feed

Aplicatiile care folosesc RSS sunt disponibile pentru majoritatea sistemelor de operare. Poate fi un program de sine stătător sau extensie pentru browsere. Browser-ele precum Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari sau Opera au integrat sistemul de feed RSS.

Aplicatiile client pentru feed-uri integrate in pagini web nu solicită software special instalat pe calculatorul utilizatorului și permit acestora să aibă feed-urile disponibile pe orice calculator ar lucra, dacă acesta este conectat la internet. Există agregatoare care combină mai multe feed-uri în unul singur, exemplu fiind un feed despre fotbal care grupează mai multe surse de știri în una singură. Există de asemenea și motoare de căutare de conținut publicat prin feed-uri web, precum Feedster sau Blogdigger.

Livrarea de continut se aseamana cu un newsletter, dar in agregator primesti noutatile in momentul in care acestea apar, cu un decalaj de cateva minute; nu trebuie sa astepti newsletter-ul si nici sa verifici des site-ul ca sa vezi daca s-a adaugat ceva nou.

Eu folosesc Feddly atat pe calculator cat si pe telefon si este foarte usor de configurat, trebuie doar sa sti site-urile de la care vrei sa primesti stiri, noutati.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(31 din 57 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?