Afla cum poti da share la fisiere intre doua sau mai multe conturi de utilizatori in MAC OSX

Configurare noua (How To)

Situatie

In cazul in care obisnuiti sa folositi MacBook-ul din dotare cu alte persoane (familie, prieteni, colegi, etc.), insa accesul la sistem se face cu conturi de utilizator separate, cel mai probabil vreti sa partajati fisiere intre conturile respective. Cea mai simpla metoda de share intre doua conturi de utilizator diferite in Mac OS X este prin intermediul folderului Shared.

Solutie

Pasi de urmat

Accesam folderul Shared din OS X  foarte simplu si rapid din Finder (dati click pe tab-ul Go si selectati optiunea Go to Folder

go-to-folder

Urmatorul pas este sa tastam in ferestra nou deschisa /Users/Shared apoi tastam Go

Users-shared

Avand in vedere ca orice fisier continut de folderul Shared este accesibil tuturor conturilor de user existente in sistem, utilizatorii pot muta sau copia in acesta fisierele pe care doresc sa le share-uiasca cu celalalte conturi sau pot crea noi foldere.

Test-share-mac-OSX

Daca  folositi folderul Shared foarte des pentru sharing-ul de fisiere intre conturile de utilizator, este de preferat  sa creati un shortcut pentru o accesare mai rapida a folderului respectiv (de exemplu, puteti adauga folderul Shared in sidebar-ul Finder.

shortcut-shared-MAC-OSX

 

sau puteti sa-l puneti in Dock

Add-to-dock

 

 

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Aceasta metoda de sharing poate fi folosita si pentru a muta fisiere de pe un cont de utilizator pe altul.

Voteaza

(8 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?