Afla cum poti transmite fisiere criptate sau cum poti comunica criptat

Configurare noua (How To)

Situatie

Acest tutorial va explica cum puteti purta o conversatie criptata de oriunde de pe glob folosind orice tip de dizpozitiv conectat la internet care are implementat un Browser Web.

Separat va voi explica cum puteti trimite un mesaj cu autodistrugere ( in general se seteaza 5 minute din momentul in care persoana respectiva a deschis email-ul ) care se va sterge automat dupa ce persoana va deschide email-ul.

 

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas este sa accesam site-ul https://otr.to/

Capture

Pe partea stanga vom gasi 4 Tab-uri  :

Primul este acest Chat Securizat p2p (peer to peer) . Pentru a purta o conversatie criptata trebuie doar sa trimitem url-ul cu chat-ul persoanei cu care dorim sa discutam , in momentul acela amandoi vei fi trimis catre o pagina de chat. Foarte important este ca dupa ce ambi participanti la conversatie au inchis site-ul , mesajele se vor sterge automat si nimeni nu va poate gasi acea conversatie , un plus este ca sunteti anonimi.

Capture1

 

Puteti separat sa trimite-ti doar id-ul care in cazul de fata este BGMCD iar persoana care il primeste doar trebuie sa il adauge in casuta incercuita si prin apasarea butonului Connect.

Capture2

Al 2-lea Tab este folosit pentru a trimite un mesaj criptat . Mesajul se sterge automat , in functie de selectia facuta , la 5 minute (cazul de fata este selectat 1 saptamana) dupa ce a fost citit sau poate chiar la 1 an.

Foarte important de retinut este ca acest mesaj vine automat cu o parola , pe care o putem folosi sau modifica in functie de dorintele fiecaruia. Dar in ambele cazuri va trebui sa ii transmite-ti persoanei respective link-ul cu mesajul si parola separat. Capture3

Iar al 3-lea Tab este pentru a trimite un fisier securizat unei sau mai multor persoane.

Principiul este acelasi ca la tab-ul 2 . Trebuie adaugat fisierul, selectat timpul in care persoana are permisiunea sa vizualizeze fisierul pana acesta se va sterge automat din telefon/tableta/calculator/laptop.

Capture4

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 24 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?