Calculatorul se mișcă greu? Soluțiile care te vor scăpa de probleme.

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci când calculatorul se mișcă greu, unul dintre primele lucruri la care oamenii se gândesc este un upgrade. Aceasta, însă, este o soluție prea scumpă pentru majoritatea oamenilor. De cele mai multe ori, problema hardware-ului nu este legată de putere, ci de supraîncărcare. Astfel, dacă vreți ca PC-ul să ruleze la fel de rapid ca înainte, există câteva soluții foarte bune la care puteți apela.

Solutie

Pasi de urmat

Dezactivează programele care pornesc automat

Multe dintre programe, odată instalate, vă vor întreba dacă doriți ca acestea să fie rulate odată cu pornirea sistemului de operare. În cazul în care nu este un software important, este recomandat să nu selectați această opțiune, deoarece un număr prea mare de programe rulate pot duce la situații în care calculatorul se mișcă greu. Pentru a le dezactiva va trebuie să dați click pe Start, iar apoi pe Run.

calculatorul se mișcă greu startup 1

Calculatorul se mișcă greu – dezinstalează programe inutile

Pe parcursul mai multor ani, veți ajunge să instalați un număr mare de programe, unele mai puțin folositoare decât altele. Multe dintre acestea vor fi folosite o singură dată, după care probabil veți uita de ele, în cazul în care nu le eliminați imediat. Astfel, dacă veți ajunge în situația neplăcută în care calculatorul se mișcă greu, aceasta se va datora probabil și unor astfel de programe care rulează pe fundal.

programe din cauza cărora calculatorul se mișcă greu

Șterge fișierele temporare

Fișierele temporare se adună constant, ca urmare a activităților pe care le efectuați la calculator și vă pot încetini desktop-ul. Pentru a scăpa de ele, va trebui să intrați în folder-ul ”Windows” pe partiția pe care este instalat sistemul de operare, iar apoi, în ”Temp”. Acolo, puteți ordona documentele în funcție de data la care au fost modificate, iar apoi le puteți șterge pe toate cele care nu au fost utilizate în ziua respectivă.

Calculatorul se mișcă greu – apelează la un SSD

Aceasta nu este cea mai ieftină dintre soluțiile propuse de noi, însă un SSD s-ar putea dovedi de mare ajutor în cazul în care calculatorul se mișcă greu. Puteți alege dintr-o gamă variată de componente de acest fel de AICI. SSD-urile beneficiază de o rată de transfer mult mai mare, ceea ce va face ca sistemul de operare și toate celelalte programe să se încarce mult mai repede.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?