Care este diferența dintre rangul de pagini și rangul de căutare?

Configurare noua (How To)

Situatie

Termenii PageRank și rangul de căutare sunt aruncați frecvent în articole despre optimizarea motoarelor de căutare (SEO) și sunt ocazional folosiți în mod interschimbabil. Totuși, acest lucru este greșit. Deși legate, fiecare reprezintă un concept distinct care ajută la construirea unui site web de succes.

PageRank se referă la un număr pe care Google îl calculează și îl atribuie unei pagini Web pe baza unui număr de factori. Formula propriu-zisă este proprietară și nu publică. PageRank este o marcă comercială a Google, iar numele provine de la Larry Page, care a co-fondat Google împreună cu Sergey Brin. Industria știe, sau cel puțin cred cu tărie, că legăturile de intrare sunt unul dintre cei mai importanți factori în PageRank.

Puteți gândi la link-uri ca la o modalitate prin care Google garantează încrederea sau importanța unui site. O legătură de pe un site cu un PageRank de înaltă calitate este mai importantă decât o legătură de pe un site de calitate inferioară. Puteți obține o indicație brută a PageRank cu bara de instrumente Google, care arată un rang al paginii de la 0 (cel mai mic) la 10 (cel mai mare). Adăugând în continuare misterului din jurul PageRank, acest număr public nu este PageRank exact, deoarece Google nu dorește să ofere prea multe informații care ar putea permite altora să joace algoritmul.

Rangul de căutare este un termen general care se referă la plasarea unei anumite pagini pe pagina de rezultate a motorului de căutare (SERP). Dacă pagina Web se află pe prima pagină a rezultatelor pentru motoarele de căutare majore (Google, Bing, Yahoo), rangul său de căutare este foarte ridicat pentru acea anumită interogare. Wikipedia, de exemplu, tinde să aibă un rang de căutare foarte ridicat pentru majoritatea subiectelor, deoarece are o pagină specifică pentru multe subiecte de nișă (de exemplu, „Sezonul 6 pierdut”, de exemplu). Tehnicile SEO adecvate pot ajuta majoritatea site-urilor să își crească PageRank pentru o anumită întrebare.

În Google, un PageRank ridicat crește șansele de a avea un rang de căutare ridicat în cazul în care interogarea se potrivește cu un subiect al paginii web pe care îl acoperiți. Acest lucru este esențial, deși este departe de singurul factor de clasare. PageRank este important și este un factor esențial pentru obținerea unui rang ridicat de căutare pe Google, dar nu este o garanție.

Rezumând:

PageRank

  • Specific Google
  • Reprezintă calitatea unei pagini și / sau a unui domeniu
  • Ajută un site să urce în rangul de căutare pentru interogări relevante pe Google, dar nu este singurul factor

Locul căutării

  • Generalitate care se aplică tuturor motoarelor de căutare
  • Se referă la plasarea unei anumite pagini Web în paginile cu rezultatele căutării
  • Poate fi îmbunătățit prin SEO
Care este diferența dintre rangul de pagini și rangul de căutare?

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor