Situatie
Un SSID (identificator de set de servicii) este numele principal asociat cu o rețea wireless locală (WLAN) 802.11, care include rețele de domiciliu și hotspoturi publice. Dispozitivele client utilizează acest nume pentru a identifica și a se alătura rețelelor wireless. În termeni simpli, este numele rețelei dvs. WiFi.
De exemplu, spuneți că încercați să vă conectați la o rețea wireless la locul de muncă sau la școală, care se numește guestnetwork, dar vedeți alte câteva din raza de acțiune care se numesc ceva complet diferit. Toate numele pe care le vedeți sunt SSID-urile pentru acele rețele specifice.
În rețelele Wi-Fi casnice, un router de bandă largă sau un modem de bandă largă stochează SSID-ul, dar permite administratorilor să-l schimbe. Routerele pot transmite acest nume pentru a ajuta clienții wireless să găsească rețeaua.
Cum arată un SSID
SSID-ul este un șir de text sensibil la majuscule, care poate avea până la 32 de caractere constând din litere și / sau numere. În cadrul acestor reguli, SSID-ul poate spune orice.
Producătorii de routere setează un SSID implicit pentru unitatea Wi-Fi, cum ar fi Linksys, xfinitywifi, NETGEAR, dlink sau doar implicit. Cu toate acestea, deoarece SSID-ul poate fi schimbat, nu toate rețelele wireless au un nume standard ca acesta.
Cum folosesc SSID-urile
Dispozitivele wireless, cum ar fi telefoanele și laptopurile scanează zona locală pentru rețelele care își difuzează SSID-urile și prezintă o listă de nume. Un utilizator poate iniția o nouă conexiune la rețea alegând un nume din listă.
Pe lângă obținerea numelui rețelei, o scanare Wi-Fi determină, de asemenea, dacă fiecare rețea are opțiuni de securitate wireless activate. În cele mai multe cazuri, dispozitivul identifică o rețea securizată cu un simbol de blocare lângă SSID.
Majoritatea dispozitivelor wireless urmăresc diferitele rețele la care se alătură un utilizator, precum și preferințele de conectare. În special, utilizatorii pot configura un dispozitiv care să se alăture automat rețelelor care au anumite SSID-uri salvând setarea în profilurile lor.
Cu alte cuvinte, odată conectat, dispozitivul vă întreabă de obicei dacă doriți să salvați rețeaua sau să vă reconectați automat în viitor. Mai mult, este că puteți configura conexiunea manual fără a avea acces chiar la rețea (adică vă puteți „conecta” la rețea de departe, astfel încât, atunci când este în rază de acțiune, dispozitivul știe să se autentifice).
Cele mai multe routere wireless oferă opțiunea de a dezactiva difuzarea SSID ca un mijloc de a îmbunătăți în mod ostensibil securitatea rețelei Wi-Fi, deoarece practic necesită clienții să cunoască două parole: SSID și parola rețelei. Cu toate acestea, eficacitatea acestei tehnici este limitată, deoarece este destul de ușor să eliminați SSID-ul din antetul pachetelor de date care curg prin router.
Conectarea la rețele cu transmisie SSID dezactivată necesită utilizatorului să creeze manual un profil cu numele și alți parametri de conexiune.
Probleme cu SSID-urile
Luați în considerare aceste ramificări ale modului în care funcționează numele de rețea wireless:
Dacă o rețea nu are opțiuni de securitate wireless activate, oricine se poate conecta la ea știind doar SSID-ul.
Utilizarea unui SSID implicit crește probabilitatea ca o altă rețea din apropiere să aibă același nume, confuzând clienții wireless. Când un dispozitiv Wi-Fi descoperă două rețele cu același nume, acesta va prefera și poate încerca conectarea automată la oricare dintre acestea are un semnal radio mai puternic, ceea ce ar putea fi alegerea nedorită. În cel mai rău caz, o persoană ar putea fi abandonată din rețeaua proprie de acasă și reconectată la vecinul care nu are activată protecția de conectare.
SSID-ul ales pentru o rețea de origine ar trebui să conțină doar informații generice. Unele nume (cum ar fi HackMeIfYouCan) îi atrag în mod inutil pe hoți să vizeze anumite case și rețele asupra altora.
Un SSID poate conține un limbaj ofensabil vizibil public sau mesaje codate.
Leave A Comment?