Ce este un Network Security Key

Configurare noua (How To)

Situatie

Codul de securitate al retelei / Diferitele tipuri de coduri de securitate / WEP, WPA, WPA2, WPA3.

Solutie

Un Network security key este o parola pentru reteaua wireless. Orice roter vine cu o parola prestabilita (indicat ar fi sa o schimbam imediat ce pune in fuctiune router-ul). Cheia de securitate a rețelei este protejată prin criptare folosind unul dintre următoarele standarde, WEP, WPA, WPA2 sau WPA3.

WEP (Wired Equivalent Privacy)

WEP este cel mai vechi tip de protocol, care foloseste o key de criptare formata din 40 de biti. Acest protocol poate fi spart foarte usor de un hacker. Majoritate device-urilor de astazi nu mai folosesc WEP.

WPA (WiFi Protected Access)

WPA este cel mai folosit protocal pentru securizarea retelelor Wifi. Acesta protocol cripteaza orice transfer de pachete cu o cheie de 124 biti

WPA2 (WiFi Protected Access 2)

Nu exista o comparatie reala intre WPA si WPA2. WPA2 rezolva defectele predecesorului sau WPA, dispunand de o tehnologie de criptare mai robustă. WPA2 vine cu doua posibilitati de utilizare: WPA2-enterprise si WPA2-personal.

WPA2-PSK este utilizat pentru retelele de domiciliu, deoarece permite clientilor sa aiba încredere în rețeaua gazda și nu necesita un server de autentificare. Bazandu-se pe o singura parola de acces pentru toti clientii din retea fiind potrivit doar pentru uz casnic. Intr-o retea mai mare, o singura parola de acces este o vulnerabilitate care poate fi exploatata.

WPA3 (WiFi Protected Access 3)

WPA3-Personal foloseste Simultaneous Authentication of Equals (SAE) pentru a inlocui autentificarea PSK in WPA2-Personal. Acesta protocal foloseste o cheie de criptare de 192 biti.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?