Ce este un VPN si de ce aveti nevoie de unul

Configurare noua (How To)

Situatie

Ce este VPN și cum mă ajută?

Solutie

Un VPN sau o rețea privată virtuală vă permite să creați o conexiune securizată către o altă rețea prin Internet. VPN-urile pot fi utilizate pentru a accesa site-urile cu restricții în regiune, pentru a vă proteja activitatea de navigare de ochii curioși pe Wi-Fi public și multe altele. Aceste VPN-uri sunt foarte populare, dar nu pentru motivele pentru care au fost create inițial. Acestea au fost inițial doar o modalitate de a conecta rețelele de afaceri împreună în siguranță prin internet sau de a vă permite să accesați o rețea de afaceri de acasă. Rețelele VPN transmit în mod esențial întregul trafic de rețea către rețea, ceea ce înseamnă că beneficii – cum ar fi accesarea de la distanță a resurselor locale de rețea și ocolirea cenzurii internetului. Cele mai multe sisteme de operare au suport integrat VPN.

Ce este VPN și cum mă ajută?

În termeni foarte simpli, un VPN conectează PC-ul, smartphone-ul sau tableta la alt computer (numit server) undeva pe internet și vă permite să navigați pe internet folosind conexiunea la internet a acestui computer. Deci, dacă serverul se află într-o altă țară, va apărea ca și cum ați veni din țara respectivă și puteți accesa eventual lucruri pe care nu le-ați putut obține în mod normal. Deci, cum te ajută asta? Puteți utiliza un VPN pentru a:

Dezactiva restricțiile geografice pe site-uri sau streaming audio și video.

Urmăriți mass-media streaming precum Netflix și Hulu.

Protejați-vă de snooping pe puncte de încredere Wi-Fi nedureroase.

Obțineți cel puțin o anumită anonimitate online ascunzând adevărata dvs. locație.

Protejați-vă de înregistrare în timp ce faceți torrent.

Marea majoritate a oamenilor din aceste zile utilizează VPN pentru torrent sau ocolind restricțiile geografice pentru a viziona conținut într-o altă țară. Ele sunt încă foarte utile pentru a vă proteja în timp ce lucrați la o cafenea, dar acest lucru nu este cu atât mai important pentru uzul primar.

Cum obțineți un VPN și care dintre ele trebuie să alegeți?

În funcție de nevoile dvs., puteți să utilizați o rețea VPN de la locul de muncă, să creați un server VPN singur sau uneori să găzduiți unul din casa dvs., dar, în mod realist, marea majoritate a oamenilor caută doar ceva pentru a le proteja în timp ce torrenting sau pentru a le ajuta urmăriți anumite mijloace media online pe care nu le pot accesa din țara lor. Cel mai simplu lucru este să mergeți la unul dintre aceste site-uri, să vă înscrieți și să descărcați clientul VPN pentru PC-urile Windows, Mac, Android, iPhone sau iPad. Este la fel de ușor ca asta.

ExpressVPN – Acest server VPN are cea mai bună combinație de servere cu ușurință de utilizare, foarte rapide și suportă medii de streaming și torrenting, toate la un preț ieftin.

Tunnelbear – Această VPN este foarte ușor de folosit, este minunat pentru utilizarea la cafenea și are un nivel gratuit (limitat). Nu este bine pentru torrenting sau streaming media.

StrongVPN – nu este la fel de ușor de utilizat ca și celelalte, dar le puteți folosi cu siguranță pentru streaming media.

Cum funcționează un VPN?

Când conectați computerul (sau un alt dispozitiv, cum ar fi un smartphone sau o tabletă) la un VPN, computerul se comportă ca și cum ar fi în aceeași rețea locală ca VPN. Tot traficul dvs. de rețea este trimis printr-o conexiune securizată către VPN. Deoarece computerul se comportă ca și cum ar fi în rețea, acest lucru vă permite să accesați în siguranță acces la resursele de rețea locale chiar și atunci când vă aflați în cealaltă parte a lumii. De asemenea, veți putea să utilizați Internetul ca și cum ați fi prezent la locația VPN, care beneficiază de anumite beneficii dacă utilizați Wi-Fi public sau dacă doriți să accesați site-uri geo-blocate. Când răsfoiți pe Web în timp ce sunteți conectat la o rețea VPN, computerul dvs. contactează site-ul prin conexiunea VPN criptată. VPN transmite solicitarea pentru dvs. și transmite răspunsul de pe site înapoi prin conexiunea securizată. Dacă utilizați o rețea VPN bazată pe SUA pentru a accesa Netflix, Netflix vă va vedea conexiunea ca provenind din SUA.

Alte exemple pentru care mai poate fi folosit VPN-ul

VPN-urile sunt un instrument destul de simplu, dar pot fi utilizate pentru a face o mare varietate de lucruri:

Accesați o rețea de afaceri în timp ce călătoriți: VPN-urile sunt frecvent utilizate de către călătorii de afaceri pentru a accesa rețeaua lor de afaceri, inclusiv toate resursele de rețea locale, pe timp de drum. Resursele locale nu trebuie expuse direct la Internet, ceea ce sporește securitatea.

Accesați rețeaua dvs. de domiciliu în timp ce călătoriți: De asemenea, puteți configura propriul VPN pentru a vă accesa propria rețea în timp ce călătoriți. Acest lucru vă va permite să accesați o desktop Windows la distanță prin Internet, să utilizați acțiuni de fișiere locale și să jucați jocuri pe Internet ca și cum ați fi în aceeași rețea locală.

Ascundeți activitatea dvs. de navigare din rețeaua locală și din ISP: Dacă utilizați o conexiune publică Wi-Fi, activitatea dvs. de navigare pe site-uri non-HTTPS este vizibilă pentru toată lumea, dacă știu cum să se uite. Dacă doriți să vă ascundeți activitatea de navigare pentru o mai mare confidențialitate, vă puteți conecta la o rețea VPN. Rețeaua locală va vedea o singură conexiune VPN sigură. Toți ceilalți trafic vor călători prin conexiunea VPN. Deși acest lucru poate fi folosit pentru a ocoli monitorizarea conexiunii de către furnizorul dvs. de servicii de Internet, rețineți că furnizorii VPN pot opta pentru înregistrarea traficului la sfârșitul lor.

Accesați site-uri web blocate: Indiferent dacă sunteți un american care încearcă să vă acceseze contul Netflix în timp ce călătoriți în afara țării sau doriți să utilizați site-uri media americane precum Netflix, Pandora și Hulu, veți putea accesa această regiune – servicii restricționate dacă vă conectați la o rețea VPN din SUA.

Bypass Internet Censorship: Mulți chinezi folosesc VPN-uri pentru a ajunge în jurul Marelui Firewall din China și pentru a avea acces la întregul Internet. (Cu toate acestea, Great Firewall a început să intervină recent cu VPN-uri.)

Descărcarea de fișiere: Mulți oameni folosesc conexiuni VPN pentru a descărca fișiere prin BitTorrent. Acest lucru poate fi de fapt util chiar dacă descărcați complet torrent-uri legale – dacă ISP-ul dvs. scade BitTorrent și îl face extrem de lent, puteți utiliza BitTorrent pe un VPN pentru a obține viteze mai mari. Același lucru este valabil și pentru alte tipuri de trafic pe care ISP dvs. le-ar putea interfera (cu excepția cazului în care interferează cu traficul VPN propriu-zis).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?