Ce functii noi aduce noul iOS11

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

In urma lansarii noilor modele Apple cei care și-au instalat în trecut varianta Beta sau Public Beta a sistemelor de operare, au primit deja upgrade-ul pentru varianta GM (Golden Master), care probabil este versiunea finală, care va ajunge pe toate device-urile de la Apple. Dacă nu ai instalat variantele beta, atunci vei primit direct update-ul stabil, în felul următor:

  • iOS 11 apare pe iPhone și iPad pe data de 19 septembrie 2017. El va fi disponibil pentru terminalele iPhone 5S sau mai noi și pentru iPad mini 2 sau mai noi.

Pana o sa apara versiunea de iOS 11 va prezint 7 functii noi, destul de interensate:

  1. Noul Control Center din iOS 11

Contestat de unii și iubit de alții, noul Control Center (acela care se deschide când dai swipe de jos în sus) îți afișează într-un singur ecran opțiunile de care ai nevoie rapid la iPhone. De la pornirea și închiderea conexiunii de date, până la controlul muzicii, aprinderea luminilor (dacă ai becuri inteligente în casă) sau chiar posibilitatea de a controla Apple TV-ul, dacă ai și acest device. În momentul de față, Control Center-ul meu arată cam așa:

Butoanele acelea de jos, afișate pe ultimele trei rânduri în print screen, pot fi schimbate după bunul plac. Le poți scoate pe toate sau poți adăuga mai multe. Cam așa arată meniul de personalizare a Control Center-ului meu:

  1. Posibilitatea de a edita și a trimite rapid capturile de ecran

Când faci un print screen în iOS 11, îți apare un thumbnail mic în colțul din stânga-jos. Dacă dai click pe el, ai posibilitatea de a-l edita rapid sau a-l trimite cu un efort minim. Tot de aici alegi dacă vrei să salvezi acel print screen sau nu.

  1. Posibilitatea de a scana documente cu Notes

Aplicația de Notițe a venit cu câteva îmbunătățiri în urma actualizării la iOS 11. Printre ele, există și opțiunea de a scana documente și e destul de simplu de utilizat. Ai un buton +, iar când apeși pe el apare opțiunea „Scanați documente”. Dacă apeși pe ea, se deschide camera. Va trebui să faci o fotografie textului pe care vrei să-l scanezi, să selectezi partea pe care vrei s-o păstrezi, apoi să editezi fotografia după bunul plac.

Din păcate, nu-și dă seama ce scrie acolo, deci nu poți edita textul pe care l-ai scanat, dar te ajută să poți fotografia documente în așa fel încât acestea să se vadă la o claritate bună.

  1. Posibilitatea de a crea tabele în Notes

Mai e o opțiune nouă și utilă în Notes, cea care îți dă voie să faci tabele. Te ajută dacă vrei să te organizezi mai rapid. Setarea e destul de simplă, ca în fotografiile de mai jos.

  1. Poți selecta o tastatură mai mică, de folosit cu o singură mână

Acum e mai simplu să scrii cu o singură mână pe iPhone, pentru că ai o setare care-ți dă voie să micșorezi puțin tastatura, s-o faci potrivită pentru tastarea cu o singură mână. Selectarea ei se face apăsând lung pe acel smiley face din colțul din stânga (sau un glob pământesc, dacă nu-ți apare smiley face-ul), ca în fotografiile de mai jos.

6. Poți evidenția notițele importante

Dacă ai notițe multe și vrei ca cele importante să rămână mereu în partea de sus a ecranului, acum poți selecta ca anumite notițe să fie Pinned, dând swipe de la stânga spre dreapta. Ca în fotografiile de mai jos:

7. Posibilitatea de a răspunde automat la apeluri

În iOS 11 ai o opțiune cu ajutorul căreia iPhone-ul tău poate răspunde singur la apeluri. Cred că e utilă mai ales atunci când ești la volan. Dacă telefonul tău e conectat la bluetooth-ul mașinii sau la o cască bluetooth și activezi această funcție, vei putea vorbi la telefon fără să iei mâinile de pe volan. Ca să activezi această funcție, trebuie să mergi la Configurări – General – Accesibilitate – Dirijare sunet apeluri – Preluare automată apeluri – Da. Apoi poți selecta în câte secunde să răspundă telefonul la apeluri:

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?