Ce se salveaza intr-un backup standard cu Windwos new backup

Configurare noua (How To)

Situatie

Este necesat un backup pentru statia personala, trebuie sa stim ce se salveaza atunci cand facem acest backup pentru restaurarea setarilor, folder etc.

Solutie

În Windows 11 avem o secțiune dedicată setarii unui  backup.  Doar accesați Setări > Conturi > Backup Windows unde puteți activa setările de backup. Dar pentru Windows 10, noua aplicație va face configurarea și verificarea copiei de rezervă mult mai ușoară.

Dacă ne uităm la noua aplicație, putem vedea că aplicația de backup vine cu 4 posiblitati de restaurare:

  • Folders
  • Apps
  • Settings
  • Credentials

Foldere – Când vorbim despre foldere, putem crede că se va face o copie de rezervă pentru întreaga unitate. Dar nu, puteți face copii de rezervă numai pentru fișierele care sunt stocate în OneDrive. Totuși, ceea ce putem face este să ne mutăm desktopul, folderele Documente și folderul Imagini în OneDrive. Acestea sunt locațiile în care stocați adesele, cele mai importante informații și majoritatea fișierelor dvs. importante  (stocate automat în contul dvs. OneDrive).

Aplicații – Funcțiile de backup ale aplicațiilor sunt similare cu cele de pe telefonul mobil. Acesta va păstra o listă de aplicații pe care le-ați instalat pe dispozitivul Windows și le va reinstala atunci când restaurați copia de rezervă pe un dispozitiv nou. Toate aplicațiile pe care le-ați instalat în afara Magazinului Microsoft nu sunt reinstalate automat.

Setări – Sincronizarea setărilor Windows cu cloud este una convenabilă. Acesta va stoca majoritatea setărilor tale Windows, astfel încât, atunci când restaurează un dispozitiv, majoritatea setărilor tale personale sunt de asemenea restaurate.

Credentiale – Secțiunea de credentiale va stoca parola dvs. Wi-Fi și alte parole salvate în contul Microsoft.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 1 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?