Ce viteză de declanșare trebuie să folosesc cu camera mea?

Configurare noua (How To)

Situatie

Viteza obturatorului este una dintre cele mai importante trei setari pentru camera dvs. – celelalte două fiind diafragma și ISO. Viteza obturatorului pe care o utilizați modifică modul în care arată întreaga imagine. Iată cum puteți selecta viteza corectă.

Backup

nu necesita

Solutie

Pasi de urmat

Regula reciprocă și viteza minimă a declanșatorului de mână

Viteza de închidere se numește și timpul de expunere. Este o măsură a timpului în care obturatorul camerei rămâne deschis pentru a lăsa luminile să intre. Ambele 1/1000 din secundă și o secundă sunt vitezele de declanșare. Cele mai multe camere pot face între 1 / 8000 dintr-o secundă și 30 de secunde nativă. E o gamă destul de mare.

Un lucru de care trebuie sa țineți cont este să nu utilizați o viteză a obturatorului prea lentă dacă vă țineți mâna cu camera. Este greu să ții o cameră complet stabilă; dacă viteza obturatorului este prea lentă, cantitatea mică de strângere de mână și mișcarea corpului se va afișa în imagine ca neclaritate a mișcării.

În general, orientarea este că viteza minimă a obturatorului de mână este reciprocă a lungimii focale a obiectivului. Deci, dacă utilizați o lentilă de 100 mm (și nu uitați să țineți cont de factorul de crop), atunci cea mai mică viteză de declanșare pe care ar trebui să o încercați să o utilizați este de 1/100 din secundă. Pentru un obiectiv de 40 mm, este de 1/40 din secundă. Pentru un obiectiv de 16 mm, este de 1/16 din secundă. Si asa mai departe.

În imaginea de mai jos puteți vedea acest lucru în acțiune. Am luat aceeași fotografie cu un obiectiv de 40 mm la opt viteze de declanșare diferite: 1/200, 1/100, 1/80, 1/40, 1/20, 1/10, 1/2 și o secundă. Puteți vedea că există o scădere severă în claritate între 1/40 și 1/20.

Deși există excepții și modalități de a le extinde, este un principiu bun de reținut când selectați o viteză de declanșare. Dacă doriți să mergeți mai lent, ar trebui să utilizați un trepied.

Cu acest lucru, să ne uităm la ceea ce este bun pentru fiecare interval de viteză a obturatorului.

Mai repede decât 1/500 din secundă

Există două modalități principale de a afișa mișcarea în imaginile dvs.: fie prin înghețarea acesteia, fie prin estomparea acesteia. Vitezele de declanșare mai rapide decât în jur de 1/500 din secundă vor îngheța toate obiectele, cu excepția obiectelor cu cea mai rapidă mișcare.                        

La majoritatea camerelor, cea mai rapidă viteză de declanșare este de 1/4000 de secundă sau de 1/8000 de secundă. În acest scop, veți îngheța chiar și mașinile de curse rapide în mișcare.

Pe măsură ce vă deplasați mai mult spre o viteză de 1 / 500 de viteză secundară, veți îngheța oameni care se mișcă rapid, dar lucruri precum mașini sau schiori ar putea să arate puțină neclaritate de mișcare.

În general, dacă încercați să îngheți un subiect în mișcare rapidă, mergeți cu cea mai rapidă viteză de declanșare.

Între 1 / 500 și 1 / 100 of a Second

Între 1 / 500 dintr-o secundă și 1 / 100 dintr-o secundă este cazul în care surprindem o mulțime de portrete, stradă, nunta, și alte fotografii de mana. Viteza obturatorului este suficient de rapidă pentru a îngheța mișcarea lentă sau posesia oamenilor, dar nu atât de repede încât trebuie să utilizați o diafragmă largă sau ISO ridicat chiar și în lumina zilei.                    

Dacă nu sunteți sigur ce viteză de declanșare să utilizați, undeva în jurul valorii de 1/200 de secundă este de obicei un echilibru frumos. Apoi, puteți să o măriți sau să o micșorați după cum este necesar.

Între 1/100 și 1 / 10 dintr-o secundă

Între 1 / 100 și 1 / 10 dintr-o secundă este o gamă oarecum ciudata. Viteza de expunere reciprocă a obiectivului dvs. va pica, în general, undeva aici. Poate fi un pic prea lent pentru a realiza fotografii clare ale tuturor subiecților, dar totuși subiecți umani. Dacă încerci să faci o imagine de grup, de exemplu, cineva se va misca aproape cu siguranță și va arăta neclar.

Apoi, odată ce obțineți o viteză mai mică decât viteza de declanșare reciprocă, veți adăuga, de asemenea, datorita tremuratului mainii, propriul dvs. efect de blurare datorita mișcării camerei.                                                               

Există fotografii și anumite subiecte – valuri și modele posibile – care pot funcționa bine cu fotografii din acest interval, astfel încât acestea să nu fie inutile, dar în mod normal, trebuie să aveți un motiv specific pentru a lucra aici.

Între 1/10 dintr-o secundă și două secunde

Între 1/10 dintr-o secundă și aproximativ două secunde este ceea ce îmi place să numesc expuneri scurte, lungi. Viteza obturatorului este suficient de lentă încât aveți nevoie de un trepied. Orice se mișcă va deveni neclar, dar nu veți obține efectul de expunere lungă și mată.

Este o gamă distractivă de a lucra cu și poate face pentru unele imagini uimitoare peisaj.

Între două secunde și 30 de secunde

Între două și 30 de secunde este locul în atingeti expunerile lungi. Orice mișcare din imagine se va estompa complet. Apa și norii se vor transforma în moale, dulce și aproape de vis.

Aceasta este și intervalul de viteze de declanșare cu care veți lucra dacă doriți să faceți fotografii peisaj în zori sau în seară sau fotografii ale cerului de noapte.

Mai mult de 30 de secunde

Orice viteză de declanșare mai mare de 30 de secunde este o expunere lungă, lungă in mintea mea. Majoritatea camerelor nu pot face acest lucru nativ, astfel încât va trebui să utilizați o telecomandă și, cu excepția cazului în care este noapte, un filtru de densitate neutră. Orice obiect în mișcare se va netezi serios. Oamenii care merg prin poza ta vor dispărea sau, cel mult, vor lăsa o dâră abia vizibilă.                                                                      

Lucrul cu astfel de viteze lente de declanșare poate fi distractiv, dar trebuie să fii atent.

Există o utilizare pentru fiecare viteză de declanșare, dar știind ce va face fiecare și pe care să o selectați este un pas important în a deveni un fotograf mai bun.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(24 din 71 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?