Comanda Rmmod Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

Componenta de bază a fiecărui sistem de operare Linux este nucleul Linux. Gestionează resursele sistemului și acționează ca intermediar între hardware-ul și software-ul computerului.

Kernel-ul Linux este un software care are un design modular. Un modul de nucleu, sau adesea denumit driver, este o bucată de cod care extinde funcționalitatea nucleului. Modulele pot fi compilate ca module care pot fi încărcate sau încorporate în nucleu. Modulele încărcabile pot fi încărcate și descărcate dinamic în nucleul care rulează la cerere, fără a fi nevoie să reporniți sistemul.

Comanda rmmod este folosită pentru a elimina module din nucleul Linux.

Solutie

Pasi de urmat

Sintaxa generală pentru comanda rmmod (remove module) este următoarea:

rmmod [OPTIONS] MODULE_NAME...

Pe sistemele Linux moderne, rmmod face parte din kmod, un program binar care implementează mai multe programe utilizate pentru gestionarea modulelor kernel Linux.

Numai utilizatorii cu privilegii administrative pot elimina module.
Puteți imprima o listă a tuturor modulelor încărcate pe sistemul dvs. cu comanda lsmod. Modulele Kernel sunt stocate în directorul / lib / modules / <kernel_version>.

Eliminarea unui modul cu comanda rmmod este destul de simplă; invocați pur și simplu comanda urmată de numele modulului:

rmmod module_name

Comanda tipărește mesajul numai dacă ceva nu merge bine. De exemplu, dacă un alt modul folosește modulul, comanda va imprima așa ceva:

rmmod: ERROR: Module module_name is in use by: module_name_2

Pentru a afișa informații despre ceea ce face comanda, utilizați opțiunea -v (–verbose).

Dacă doriți să eliminați un modul care este utilizat sau care nu este conceput pentru a fi eliminat, invocați comanda cu opțiunea -f (–verbose). Utilizarea acestei opțiuni este extrem de periculoasă, deoarece poate provoca un crash al sistemului.

rmmod acceptă, de asemenea, mai multe module ca argumente:

rmmod module_name1 module_name2

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 27 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?