Comenzi de debugging in linux

Configurare noua (How To)

Situatie

In aceasta solutie o sa gasiti comenzi care o sa va ajute sa intelegeti mai bine erorile pe care sistemul de operare le afiseaza si sa reusiti sa faceti debugging.

Solutie

dmesg: Afișează mesajele de kernel recente, inclusiv informații despre erori, avertismente și alte evenimente importante.

journalctl: Afișează jurnalele sistemului și logurile serviciilor. Poate fi utilizat pentru a examina evenimentele și mesajele de la diferite servicii

top: Afișează informații despre procesele care rulează în prezent, inclusiv utilizarea resurselor, informații despre memorie și procesor.

htop: O alternativă avansată la comanda top, care afișează informații despre procese într-o interfață mai interactivă și mai ușor de utilizat.

ps: Afișează o listă de procese active în sistem. Poate fi folosit pentru a verifica statusul, ID-ul și alte informații despre procese.

netstat: Afișează informații despre conexiunile de rețea, tabelele de rutare și statistici legate de rețea.

ifconfig sau ip addr: Afișează informații despre interfețele de rețea, cum ar fi adresele IP, adresele MAC și starea conexiunilor.

ping: Trimite pachete ICMP de testare a conectivității către o adresă IP specifică, pentru a verifica dacă este posibil să se comunice cu acea adresă.

traceroute sau mtr: Afișează traseul pachetelor de la sursă la destinație, indicând timpul și hop-urile intermediare întâlnite în drumul lor.

lsof: Afișează fișierele deschise de procese active în sistem. Poate fi util pentru a identifica procesele care utilizează anumite fișiere sau porturi.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?