cPanel – Cum sa activezi si sa configurezi Apache SpamAssassin™

Configurare noua (How To)

Situatie

Apache SpamAssasin este un filtru de email ce identifica si marcheaza mail-urile ca spam-uri inainte ca acestea sa ajunga in casutele de mail inregistrate pe server. Acesta se poate activa cu usurinta pe un domeniu administrat prin cPanel.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a beneficia de acest serviciu, prima pasul este activarea acestuia din platforma cPanel. Din sectiunea referitoare la Mail, se da click pe Apache SpamAssassin.
select Apache Spamassassin cpanel

Acesta va redirectiona catre fereastra principala de configurare. Anti-spamul Apache este dezactivat implicit. Se activeaza serviciul apasand butonul “Enable Apache SpamAssasin”.

Pagina va afisa un mesaj de confirmare ca modulul a fost activat.

Al doilea pas in configurare este setarea scorului minim necesar pentru ca un e-mail sa fie considerat spam.
Scorul este un punctaj ce indica masura in care un e-mail poate fi defapt un e-mail de tip spam. Apache SpamAssassin aloca punctaje de 0 la 10 fiecarui e-mail. Cu cat punctajul acestuia este mai mare, cu atat mail-ul are mai putine trasaturi de e-mail tip spam. Parametrul “required_score” stabileste punctajul minim pe care un e-mail trebuie sa il primeasca pentru a nu fi marcat ca spam.
Implicit, acesta este setat la nivelul 5, insa poate fi modificat in functie de nevoie.
Scor 0 : – toate mail-urile sunt marcate ca spam.
Scor 5 : – setare default; potrivita pentru majoritatea utilizatorilor.
Scor 10 : – orice mail cu scor mai mic de 10 va fi marcat ca spam.

Implicit, e-mail-uri identificate ca spam, nu sunt sterse de pe server si doar marcate ca fiind spam, prin adaugarea la inceputul subiectului mail-ului “***SPAM***” . Pentru ca acestea sa fie sterse automat de pe server, este necesara activarea serviciului “Auto-Delete Spam” .
Pentru acesta, se seteaza scorul necesar pentru ca un e-mail sa fie catalogat ca spam si sa fie sters automat de pe server, iar apoi se da click pe butonul “Auto-Delete Spam.”

Acesta va deschide o noua fereastra in care confirma activarea serviciului. Se apasa “Go back” pentru intoarcerea la meniul principal de configurare.

In situatia in care anumite mail-uri trec de filtru anti-spam insa acestea sunt defapt spam-uri, se pot adauga manual in “black_list”, adresele, sau domeniile, de pe care s-au trimis acestea.
Pentru a adauga in lista de anti-spam, se da click pe “Configure Apache SpamAssassin”. Se va incarca o noua fereastra cu campuri goale unde se pot adauga adresele de mail: “example@domain.org” , sau doar domeniile, “@domain.org” , pentru a putea filtra toate mail-urile ce vin dinspre acel domeniu.

Dupa ce s-au completat intrarile, se apasa pe butonul “Save” din josul paginii.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(20 din 45 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?