Creeaza in cativa pasi un server de VPN pe un router

Configurare noua (How To)

Situatie

Astazi va voi explica cum putem face un VPN pe un router ca Linksys, Netgear, D-Link, etc  folosind DD-WRT database router.

In primul rand trebuie sa accesam site-ul http://www.dt-wrt.com/, click pe router database iar aici cautam brand-ul si modelul router-ului care il detinem ( atentie baza de date pentru routere e putin limitata pe site ori in curs se dezvoltare asa ca nu tot timpul s-ar putea sa gasiti o baza de date pentru orice tip/model de routere).

Backup

Inainte de resetarea din fabrica a router-ului este totusi bine sa facem un backup la router-ul respectiv, just in case cand incepem sa urmam acesti pasi de instalare si ne va da cu virgula.

Backup-ul la router il gasisti undeva prin administrativ settings( difera de la router la router) important e ca salvarea sa sune ceva de genul “backup.conf” ori ceva.conf

Solutie

Pasi de urmat

In primul rand trebuie sa accesam site-ul www.dd-wrt.com, click pe “router database” iar aici cautam brand-ul si modelul router-ului care il detinem ( atentie baza de date pentru routere e putin limitata pe site ori in curs se dezvoltare asa ca nu tot timpul s-ar putea sa gasiti o baza de date pentru orice tip/model de routere).

In cazul fericit sa deniti un router care suporta baza de date DD-WRT procesam instalarea.

Inainte de instalarea DD-wrt pe router il resetam pe acesta la factory settings. Instalarea a fost facuta cu succes ne vom conecta pe interfata router-ului si click pe Service –>VPN–>PPTP Server sa fie pe enable la fel Broadcaste support si Force MPPE Encryption.

 

 

Setam Server IP ex:10.0.0.1

Client IP`s ex: 10.0.0.200-250, CHAP-secrets “arun*a1a2a3a$*”

Network Address Server Settings (DHCP) sa fie activ

Start IP address ex: 10.0.0.2

Maximum server clients DHCP :150.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 55 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?