Creeaza tutoriale in windows prin functia Steps Recorder

Configurare noua (How To)

Situatie

Știu să rezolv o problemă IT dar nu îmi “găsesc” cuvintele prin telefon pentru a-mi ajuta un prieten la nevoie. Soluția: Îi trimit un email cu rezolvarea facută prin Problem Step Recorder.

Steps-Recorder

Solutie

Aveți posibilitatea să utilizați Problem Step Recorder pentru a captura automat pașii efectuați pe un computer, inclusiv o descriere text a locațiilor în care s-a făcut clic și o imagine a ecranului în timpul fiecărui clic (denumită instantaneu de ecran). Odată ce capturați acești pași, aveți posibilitatea să-i salvați într-un fișier care poate fi utilizat de un asistent profesionist sau de altcineva care vă ajută la rezolvarea unei probleme cu computerul.

Important

 • Când înregistrați pași pe computer, orice tastați nu se va înregistra. Dacă ceea ce tastați este o parte importantă din reproducerea problemei pe care încercați să o rezolvați, utilizați caracteristica de comentarii descrisă mai jos pentru a evidenția unde se produce problema.

  Unele programe, cum ar fi jocurile pe ecran complet, pot să nu se captureze corect sau să nu ofere detalii utile unui asistent profesionist.

Pentru a înregistra și salva pașii din computer

 1. Deschideți Step Recorder făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, apoi tastând psr. În lista de rezultate, faceți clic pe psr.

 2. Faceți clic pe Start Record. Pe computer, parcurgeți pașii de pe computer pentru reproducerea problemei. Aveți posibilitatea să puneți în pauză înregistrarea oricând și să o reluați mai târziu.

 3. Faceți clic pe Stop Record.

 4. În caseta de dialog Save As…, tastați un nume pentru fișier, apoi faceți clic pe Save (fișierul se salvează cu extensia de nume de fișier .zip).

  Pentru a vizualiza înregistrarea pașilor înregistrați, deschideți fișierul .zip pe care tocmai l-ați salvat, apoi faceți dublu clic pe fișier. Documentul se va deschide în browserul dvs.

Pentru a adnota pașii problemei

 1. Deschideți Step Recorder făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, apoi tastând psr. În lista de rezultate, faceți clic pe psr.

 2. Faceți clic pe Start Record.

 3. Când doriți să adăugați un comentariu, faceți clic pe Add Comment.

 4. Utilizați mouse-ul pentru a evidenția partea din ecran la care doriți să adăugați un comentariu, tastați textul în caseta Highlight Problem and Comment , apoi faceți clic pe OK.

 5. Faceți clic pe Stop Record.

 6. În caseta de dialog Save As…, tastați un nume pentru fișier, apoi faceți clic pe Save.

  Pentru a vizualiza înregistrarea pașilor înregistrați, deschideți fișierul .zip pe care tocmai l-ați salvat, apoi faceți dublu clic pe fișier. Documentul se va deschide în browserul dvs.

Pentru a regla setările

Când reglați setările pentru Step Recorder, se salvează numai pentru sesiunea curentă. După ce închideți Step Recorder, va reveni la setările obișnuite.

 1. Deschideți Start Record făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, apoi tastând psr. În lista de rezultate, faceți clic pe psr.

 2. Faceți clic pe săgeata verticală Imagine a săgeții în jos din ajutor, apoi pe Settings.
 3. Aveți posibilitatea să modificați următoarele setări pentru Înregistrator pași problemă:

  • Output Location. Dacă nu doriți să vi se solicite să salvați un fișier după înregistrare, faceți clic pe butonul Browse pentru a seta un nume de fișier de ieșire implicit.

  • Enable screen capture. Dacă nu doriți să capturați instantaneele de ecran odată cu informațiile despre unde s-a făcut clic, selectați No. Această opțiune poate fi luată în considerare dacă luați instantanee de ecran pentru un program care conține informații personale, cum ar fi informații bancare, și partajați instantaneele cu altcineva.

  • Number of recent screen captures to store. Deși setarea implicită este de 25 de ecrane, aveți posibilitatea să creșteți sau să descreșteți numărul de instantanee. Store Recorder înregistrează numai numărul implicit de instantanee de ecran. De exemplu, dacă ați lua 30 de instantanee de ecran în timpul unei înregistrări dar aveați stabilită setarea implicită de 25 de ecrane, atunci ar lipsi primele cinci ecrane. În acest caz, ar trebui să creșteți numărul de instantanee de ecran implicite.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?