Crow Translate-Software de traducere in Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

Crow Translate este o aplicatie gratuita, simpla si opensource pentru traducerea textului. Traducerea textului se poate face in 117 limbi, folosind API-urile de traducere online: Google, Yandex sau Bing. Are o interfata grafica cat si o interfata in linie de comanda. Cand lansati aplicatia Crow Translate, aceasta va aparea minimizat in tava de sistem si faceti clic pe pictograma pentru a deschide fereastra principala.

 

Caracteristicile aplicatiei:
– traduce si reda vocal textul
– suport pentru 117 limbi
– consum redus de memorie (~20Mb)
– comenzi rapide personalizabile
– interfata in linie de comanda cu optiuni bogate

Backup

Instalarea aplicatiei:
Dezvoltatorul ofera pachete oficiale pentru distributiile ce accepta fisierele deb si rpm. Unele distributii au inclus in depozitul de software aceasta aplicatie. Una dintre distributii este Arch Linux. Puteti instala aplicatia prin compilarea fisierului ce contine codul sursa.

Pentru a instala aplicatia pe distributia Ubuntu 18.10 trebuie mai intai sa instalati urmatoarele dependinte: libqt5multimedia5 si libqt5multimedia5-packages.

Descarcati de aici aplicatia Crow Translate.

Solutie

Pasi de urmat

Interfata aplicatiei:
Interfata aplicatiei este simpla si minimalista. In partea stanga se gaseste caseta unde introduceti textul pe care doriti sa-l traduceti, iar in partea dreapta este traducerea textului

                                                 .     

Deasupra casetelor sunt butoanele de selectie a limbilor.

In partea dreapta jos se afla un meniu derulant de unde puteti selecta API-ul de traducere online

 

Utilizarea aplicatiei:
Pentru a traduce un text introduceti in prima caseta textul, iar in cea de-a doua va aparea textul tradus.

Adaugarea unei noi limbi o puteti face executand clic pe butonul “+” si in fereastra aparuta alegeti limba dorita si apoi faceti clic pe butonul OK.

Alegerea API-ului pentru traducere o puteti face executand clic pe meniul deruland de sub a doua caseta, unde selectati una din optiunile dorite Google, Yandex sau Bing.

Ultimul buton de sub caseta a doua se afla pictograma Applications settings, unde puteti configura aplicatia dupa preferintele dumneavoastra.

Daca doriti sa testati Crow Translate in linia de comanda puteti utiliza urmatoarea comanda pentru a vedea optiunile de utilizare:
$ crow -h

Crow Translate functioneaza destul de bine. Este o alternativa buna la site-urile web de traducere.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(24 din 61 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?