Cum configurezi Optiunile de indexare ale Cautarii si cum alegi ce Tipuri de fisiere sunt indexate

Configurare noua (How To)

Situatie

In fereastra “Optiuni de indexare”, nu poti doar sa adaugi sau sa elimini locatii pentru “Indexul de Cautare”, ci poti sa accesezi si setarile Complexe de cautare. Retine faptul ca ar trebui sa tratezi aceste setari cu multa atentie, deoarece ele pot altera semnificativ modul de functionare al cautarii, iar luarea unei decizii proaste poate face imposibile sau poate incetini foarte mult cautarile, la fel cum poate sa returneze elemente de care poate nu ai deloc nevoie.

Solutie

Pasi de urmat

Daca esti sigur ca ai nevoie sa modifici setarile avansate, apasa pe Complex (este necesar sa fii administrator pentru a putea face acest lucru).

Butonul Complex din Opțiuni de indexare

Cea de-a doua setare disponibila – “Cuvinte asemanatoare cu diacritice sunt tratate ca fiind cuvinte diferite” – face exact ce spune. Desi poate ca ti-ar fi utila daca folosesti doua sau mai multe limbi si salvezi fisiere cu nume ce includ diacritice, trebuie sa fii constient de faptul ca, daca activezi aceasta setare, intregul index al Windows 10 trebuie reconstruit si acest lucru poate dura mult timp.

Cuvinte asemănătoare cu diacritice sunt tratate ca fiind cuvinte diferite

Mai departe, in zona Depanare, poti Reconstitui indexul de cautare daca ai indicii ca ceva nu functioneaza bine. Desi probleme precum un index corupt pot fi rezolvate cu reconstruirea lui, nu uita aceeasi avertizare de mai devreme: poate dura foarte mult timp!

Reconstituire index de Căutare al Windows 10

Ultima optiune din Setari index este Locatie index. In mod implicit, Windows 10 salveaza indexul de cautare in C:\ProgramData\Microsoft. Totusi, poti selecta o locatie diferita daca vrei. Apasa pe “Selectare locatie noua”, alege locatia, salveaza setarile apasand pe OK si apoi reporneste Windows 10, astfel incat sa poata incepe sa foloseasca noua locatie a indexului.

Schimbarea locației indexului de Căutare din Windows 10

Pe fila “Tipuri de fisier”, poti gestiona tipurile de fisiere ce sunt indexate de Windows 10. Daca nu vrei ca anumite tipuri de fisiere sa fie indexate, in lista, scoate bifa din dreptul lor. De asemenea, pentru fiecare tip de fisier, poti alege daca vrei ca Windows 10 sa le indexeze doar proprietatile sau vrei sa indexeze si continutul fisierelor.

Tipuri de fișier incluse în indexul de Căutare din Windows 10 Search Index

La final, daca descoperi ca un anumit tip de fisier nu se gaseste in lista de indexare, il poti adauga manual. Scrie extensia folosita de acel tip de fisier si apasa pe Adaugare.

Adăugarea unui nou tip de fișier la indexul de Căutare al Windows 10

Apasa pe OK si toate schimbarile pe care le-ai facut sunt salvate.

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(6 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?