Cum deblochezi bootloader-ul unui device Android

Configurare noua (How To)

Situatie

Bootloaderul este pentru Android asa cum este Bios-ul la Windows. Este primul lucru care se executa atunci cand porniti dispozitivul Android. Pachetele de instructiuni de operare pentru boot-nucleul de sistem sunt proiectate in mod specific pentru a rula propriul mediu de depanare sau modificare. Practic, dispozitivul Android este ca un hard disk care are mai multe partitii, care detine fisierul de sistem Android intr-unul si toate datele aplicatiei in alta. Iar pentru toate aceste partitii, Bootloader (sau HBOOT) serveste ca un punct de control de securitate, care este responsabil pentru verificarea si initializarea hardware-ului si software-ul de pornire.

Cele mai multe dispozitive au bootloaderul blocat, inclusiv dispozitivele Nexus. Producatorii il blocheaza din fabrica pentru a bloca instalarea de versiuni modificate de soft si pentru a spori securitatea sistemului

In functie de fiecare device, bootloaderul se poate debloca foarte usor, poate fi bypasat, sau vine deblocat din fabrica, dar de cele mai multe ori ele vin blocate din fabrica si comunitatile de dezvoltari software nu au nicio sansa sa il deblocheze.

Solutie

Pentru acest exemplu, vom vedea cum se poate debloca bootloader-ul unui Lg G4, acesta se poate debloca oficial de pe situl developer.lge.com cu mentiunea ca se pierde garantia terminalului.

 

1.Primul pas este de a crea un cont pe situl de mai sus, citirea conditiilor si acceptarea acestora. O sa avem nevoie de codul IMEI al teminalului, acesta se poate obtine tastand codul *#06# pe telefonul dvs.

2. Descarcati si instalati cel mai recent SDK-ul Android (adb.exe, AdbWinApi.dll, fastboot.exe) din developer.android.com. Creati un folder nou (de exemplu: C:adb) si copiati urmatoarele trei fisiere in noul dosar:
• Adb.exe
• AdbWinApi.dll
• Fastboot.exe

Puteti gasi aceste trei fisiere in: sdk platform-tools

3. Activati USB Debugging pe telefon. USB-Debugging este necesar pentru comenzile “ADB” si “Fastboot”. Pentru a activa USB-Debugging, accesati Settings >> About phone >> Software info si apasati usor Build number de 7 ori. Reveniti la ecranul anterior si o sa vedeti o noua optiune Developer options, intrati pe ea si bifati USB-Debugging.

Tot acolo gasiti si activati optiunea ”Enable OEM unlock”.

1

 

4. In continuare o sa avem nevoie de ID-ul dispozitivului, acesta este cod de 64 de caractere care este unic, acesta impreuna cu codul IMEI sunt folosite de LG pentru a genera cheia pentru deblocare. Va trebui sa deschidem o fereastra CMD in folderul creat la inceput. O data deschisa fereastra vom tasta “adb reboot bootloader” pentru a reporni telefonul in meniul fastboot si apoi “fastboot oem device-idpentru a afisa codul ID.

2

 

5. Dupa obtinerea codului, intram din nou pe situl LG, unde am creat contul, urmam intructiunile, introducem codul imei si codul ID dupa care LG va furniza un fisier cu extensia .bin prin email.

3

6. O data ce am primit fisierul prin email, il copiem in folderul creat la inceput, intram din nou in meniul fastboot al telefonului, si tastam ”fastboot flash unlock unlock.bin”.

4

 

Daca mesajul care apare este precum cel de mai sus, ati deblocat cu succes bootloaderul aparatului.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?