Cum ne protejam informatiile personale pe retelele de socializare?

Configurare noua (How To)

Situatie

Informațiile tale personale sunt cele mai sigure atunci când nu le distribui pe rețelele sociale. Rețelele sociale vor fi întotdeauna un compromis între conexiune și protecție. Cu cât distribuiți mai multe pe rețelele sociale, cu atât mai multe informații despre viața personala pot fi furate, deoarece orice postare este facuta publica.

Solutie

  • Creați parole puternice

O parolă puternică folosește o combinație de cuvinte, cifre, litere mari și mici și caractere speciale care este ușor de reținut pentru tine, dar greu de ghicit pentru alții. Omiteți elementele comune ale parolei, cum ar fi datele de naștere, aniversările și numele copiilor sau animalelor dvs. de companie. Păstrați parolele private prin memorarea lor și nu le scrieți niciodată pe dispozitiv.

  • Distribuiți mai puțin în secțiunea „Despre”

Asigurați-vă că niciunul dintre numerele sau informațiile dvs. de identificare personală nu este vizibil. Platformele de rețele sociale vă permit să partajați online tot felul de informații personale. Dar toate aceste informații doar se adaugă la amprenta dvs. online. Doar pentru că un câmp este oferit nu înseamnă că trebuie să îl completați.

  • Nu împărtășiți locația dvs. live sau rutinele zilnice.

De asemenea, evitati să postati despre rutine din viața de zi cu zi.

  • Acceptați numai cererile de conectare de la persoane pe care le cunoașteți.
  • Utilizați autentificarea cu doi factori.

Autentificarea cu doi factori este o măsură de securitate care necesită un cod unic, fie dintr-o aplicație de pe telefon, fie dintr-un mesaj text, în plus față de parola. Astăzi, majoritatea conturilor de rețele sociale importante includ această funcție. Deoarece aceste coduri sunt valabile doar câteva minute, sunt mai sigure. Dar sunt și mai puternice, deoarece solicită oricui încearcă să se conecteze să aibă o parolă și dispozitivul potrivit – puțin probabil în majoritatea scenariilor de hacking.

  • Acordați o atenție deosebită e-mailurilor de alertă de securitate

E-mailul poate fi una dintre cele mai bune măsuri de protecție pentru conturile dvs. de social media. Notificările privind încercările eșuate de conectare sau modificările parolei ar putea fi un semn de avertizare al unei încercări de hacking. Ar trebui să acordați atenție e-mailurilor în sine, deoarece sunt, de asemenea, înșelătorii comune de tip phishing.

  • Nu ignora actualizările software

Unele riscuri ale rețelelor sociale funcționează deoarece exploatează erori de pe computer, telefon sau tabletă. Vă puteți proteja de aceste tipuri de atacuri cibernetice prin actualizarea la cel mai recent software, care are cod mai puternic și mai puține erori. Actualizați sistemul de operare, cum ar fi macOS sau Windows, precum și browserul, cum ar fi Chrome sau Safari. Pentru protecție suplimentară, puteți utiliza și software antivirus și anti-malware.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 24 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?