Cum partajezi actualizări între sistemele cu Windows 10 din rețeaua locală

Configurare noua (How To)

Situatie

În mod tradiţional, actualizările pentru orice dispozitiv cu Windows sunt oferite de către serverele Windows Update ale companiei Microsoft. Deşi aceasta este cea mai sigură metodă de a obţine fişiere originale, ea nu este şi cea mai rapidă. Calculatoarele și dispozitivele cu Windows 10 se pot conecta unele la celelalte și pot să transfere actualizările nu doar de pe serverele dedicate de la Microsoft, ci și de la alte dispozitive cu Windows 10 care au descărcat deja părți din actualizări.

Solutie

Pentru a seta Windows 10 să descarce actualizări din mai multe surse, nu doar de pe serverele Microsoft, trebuie mai întâi să deschizi Windows Update. Pentru a face acest lucru, deschide aplicaţia Settings (Setări). O metodă rapidă este să apeși pe tastele Windows + I. În aplicaţia Settings (Setări), apasă pe Actualizare și securitate (Update & security).

Windows Update, Windows 10

Prima secţiune este Windows Update şi ar trebui să fie deschisă automat. Dacă nu este, apasă pe ea. În panoul din dreapta, apasă pe Opţiuni avansate (Advanced options), sub setările de actualizare.

Windows Update, Windows 10

Fereastra Opţiuni avansate te lasă să configurezi tot ce se poate seta în ceea ce priveşte modul de lucru al Windows Update.

Vezi opțiuni despre alegerea modului în care sunt instalate ori amânate actualizările.

Windows Update, Windows 10

În partea de jos a opțiunilor avansate, găsești o legătură care spune “Optimizare distribuție (Delivery Optimization). Dă clic sau apasă pe ea.

Windows Update, Windows 10

Acum ai acces la câteva opțiuni legate de modul în care Windows 10 descarcă actualizările de pe internet și din rețeaua locală. În primul rând, pornește comutatorul “Permiteți descărcări de pe alte PC-uri (Allow downloads from other PCs). Apoi, alege una din următoarele opțiuni:

  • PC-uri din rețeaua mea locală (PCs on my local network)
  • PC-uri din rețeaua mea locală și PC-uri de pe internet (PCs on my local network, and PCs on the internet)

Așa cum specifică Windows Update, trebuie să știi că dacă pornești această opțiune, PC-ul tău poate să trimită părți din actualizările Windows și aplicațiile descărcate anterior către PC-uri din rețeaua locală sau de pe internet. PC-ul tău nu va încărca conținut pe alte PC-uri de pe internet dacă ești conectat(ă) la o rețea contorizată.

Windows Update, Windows 10

Când aceste transferuri sunt activate, actualizările de Windows 10 sunt distribuite între calculatoarele și dispozitive, folosind conexiuni peer-to-peer.

De acum înainte, dispozitivul tău cu Windows 10 va descărca actualizări nu doar de pe serverele Microsoft, ci şi de pe alte calculatoare, fie că sunt conectate la reţeaua locală sau la internet.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?